Το νικέλιο και το αλουμίνιο υποχώρησαν καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για διαταραχές του εφοδιασμού. Τα δύο μέταλλα διέφυγαν κάθε άμεσο αντίκτυπο από τη νέα δέσμη κυρώσεων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αντ' αυτού, η κυβέρνηση Μπάιντεν επικεντρώθηκε σε οντότητες του χημικού και τεχνολογικού τομέα, καθώς και σε διάφορους λιγότερο γνωστούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Και τα δύο μέταλλα σημείωσαν κέρδη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν προειδοποίησε

για νέες κυρώσεις ως απάντηση στον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Ο χαλκός έκλεισε την εβδομάδα υψηλότερα, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη συνεχίζουν να βελτιώνονται. Τα αποθέματα στο LME μειώθηκαν κατά 6% την περασμένη εβδομάδα και είναι μειωμένα κατά 27% φέτος. Η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή εν μέσω της αυξημένης εστίασης στην ηλεκτροδότηση και την απαλλαγή από τον άνθρακα, μια τάση που αναμένουμε να συνεχιστεί και φέτος. Αυτό συμβαίνει εν μέσω αυξανόμενων προβλημάτων από την πλευρά της προσφοράς. Τα οποία θα ωθήσουν την αγορά σε έλλειμμα φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα υποχώρησαν περισσότερο από 5% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ενδείξεις για περαιτέρω αδυναμία της ζήτησης συνεχίζουν να πληθαίνουν. Τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος σε μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκαν. Οι ανησυχίες για την προσφορά επίσης υποχώρησαν, με έναν κυκλώνα που απειλούσε τα λιμάνια της Ουάσινγκτον να απομακρύνεται πλέον από τον κόμβο σιδηρομεταλλεύματος της πολιτείας.

Ο χρυσός κατάφερε να αποσπάσει ένα μικρό εβδομαδιαίο κέρδος παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρέμειναν γερακίσιοι. Οι αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν ότι απαιτείται υπομονή πριν αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. Αυτό είδε τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τις συμμετοχές στο μεγαλύτερο ETF του κόσμου που στηρίζεται στον χρυσό. Ωστόσο, οι αγορές καταφυγίων παραμένουν υποστηρικτικές λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν ελλείψει νέων οδηγών. Το πετρέλαιο βρέθηκε ανάμεσα σε ανοδικούς παράγοντες, όπως η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, και σε πτωτικές ανησυχίες για την αδύναμη ζήτηση στην Κίνα. Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από τους αντάρτες Χούθι συνεχίζονται, αλλά, ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν έχει διευρυνθεί σημαντικά ούτε έχει επηρεάσει σημαντικά την προσφορά. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα, αν και η αύξηση ήταν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη. Τα αποθέματα ενδέχεται να αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα διυλιστήρια επιστρέφουν από τη συντήρηση. Οι προσδοκίες για ισχυρή ανάπτυξη στη σχιστολιθική βιομηχανία των ΗΠΑ εξασθενούν, καθώς ο αριθμός των οριζόντιων γεωτρήσεων που λειτουργούν στις λεκάνες σχιστολιθικού πετρελαίου δεν επαρκεί για να αντικαταστήσει τα στεγνά πηγάδια τους επόμενους μήνες.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν από την εμφάνιση των ενεργειακών ελλείψεων τον Μάιο του 2021, εν μέσω αδύναμης ζήτησης και άφθονων επιπέδων αποθήκευσης. Αυτό επιβάρυνε επίσης τις τιμές του LNG της Βόρειας Ασίας. Ωστόσο, το πρόσφατο ξεπούλημα είδε τις τελευταίες ημέρες να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από αγοραστές ευαίσθητους στις τιμές από την Κίνα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη. Εάν αυτό εξελιχθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό, θα μπορούσε να δει τους Ευρωπαίους αγοραστές πιο νευρικούς. Αρκετές γερμανικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει ακόμη αρκετό LNG εξασφαλισμένο σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες ώστε να αισθάνονται πολύ άνετα με την τρέχουσα κατάσταση.