Η ελβετική εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών μονάδων Meyer Burger αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο της στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και προχωρά σε σχέδια χρηματοδότησης για το άνοιγμα νέων εργοστασίων στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις συνεχείς απώλειες στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις αναφορές για τις δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες που προκαλούνται από τις φθηνές κινεζικές εισαγωγές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι "καθώς δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τα μέτρα πολιτικής στήριξης για την αποκατάσταση των σημερινών στρεβλώσεων της αγοράς που δημιουργούνται από την υπερπροσφορά και τις τιμές ντάμπινγκ των ηλιακών μονάδων, ο όμιλος αποφάσισε να αρχίσει τις προετοιμασίες για το κλείσιμο του εργοστασίου του στο Φράιμπεργκ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο. Ως πρώτο βήμα, ο όμιλος θα σταματήσει την παραγωγή στην εγκατάσταση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους από τον Απρίλιο και μετά. Οι δραστηριότητες πωλήσεων στην Ευρώπη δεν επηρεάζονται και οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πλήρη εγγύηση προϊόντων για έως και 30 χρόνια ως συνήθως".

Η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για να ζητήσει την έγκριση των μετόχων για έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης ύψους έως 250 εκατ. ελβετικών φράγκων για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης των εργοστασίων στο Κολοράντο και την Αριζόνα.