Η ινδική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL), ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, τα σχέδιά της για σημαντική ενίσχυση της δυναμικότητας πυρηνικής ενέργειας της χώρας με την προσθήκη 18 ακόμη αντιδραστήρων συνολικής ισχύος 13.800 MW μέχρι το 2032

Το σχέδιο επέκτασης πρόκειται να αυξήσει την ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής από πυρηνική ενέργεια της Ινδίας στα 22.480 MW, όπως ανακοίνωσε η NPCIL.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το σχέδιο επέκτασης περιλαμβάνει οκτώ αντιδραστήρες υπό κατασκευή με συνδυασμένη ισχύ 6.800 MW και επιπλέον 10 αντιδραστήρες δυναμικότητας 7.000 MW, που βρίσκονται τώρα σε προκαταρκτικό στάδιο.

Η ανακοίνωση της NPCIL ήρθε μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Kakrapar (KAPS) στην Πολιτεία του Γκουτζαράτ, όπου στεγάζονται οι μεγαλύτεροι αντιδραστήρες βαρέος νερού υπό πίεση στη χώρα. Προηγήθηκε, επίσης, η σύνδεση της τέταρτης μονάδας του KAPS με το δυτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στις 20 Φεβρουαρίου.