Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total, πρότεινε αύξηση κατά 14% στο ενδιάμεσο μέρισμά του -υψηλότερη του αναμενόμενου- ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για έρευνα μέσα στην επόμενη πενταετία. H Total έκανε θετικές εκτιμήσεις όσον αφορά το επιχειρηματικό της περιβάλλον τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα

Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total, πρότεινε αύξηση κατά 14% στο ενδιάμεσο μέρισμά του -υψηλότερη του αναμενόμενου- ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για έρευνα μέσα στην επόμενη πενταετία.

H Total έκανε θετικές εκτιμήσεις όσον αφορά το επιχειρηματικό της περιβάλλον τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, παρά την πρόσφατη υποχώρησή της από το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε τον Iούλιο, πάνω από τα 147 δολάρια ανά βαρέλι, σε κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι χθες.

Oι αναλυτές πρόβλεπαν η Total θα αυξήσει το ενδιάμεσο μέρισμά της κατά 7%. H Total ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 5,5 δισ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη μέχρι το 2013, σε ορισμένους τομείς, όπως αυτόν των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.