Ξημέρωσε Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 και στα βενζινάδικα της χώρας "σφάζονται" οι καταναλωτές μπροστά στην αντλία! Σε 31 Νομούς η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, με το εύρος να παίζει μεταξύ 2,006-2,340 ευρώ, ενώ σε 37 Νομούς η μέση τιμή είναι πάνω από το 1,9 ευρώ το λίτρο με το εύρος να φθάνει από 1,903- 2,126 ευρώ!

Ευτυχώς που υπάρχουν όμως βενζινάδικα στα οποία ο “ταλαίπωρος” Έλληνας  εποχούμενος μπορεί να βρει την αμόλυβδη 0,15 -0,25 λεπτά του ευρώ πιο φθηνή! Στην Αργυρούπολη, για παράδειγμα, όπου σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων υπάρχουν  7 πρατήρια υγρών καυσίμων, τα δύο, τα οποία αλλάζουν “διεύθυνση” με συχνότητα δύο φορές το χρόνο, πωλούν την αμόλυβδη κάτω από 1,78 ευρώ το λίτρο... –και δεν τρέχει τίποτε!!!

Θυμήθηκα εκείνο που είχε πει ο Γιάννης Αληγιζάκης, πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ και επικεφαλής της ελίν, σε μια ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, προ τριμήνου, ότι δίπλα σε “νόμιμα” πρατήρια ανοίγουν με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, “πειρατικά” τα οποία υποχρεώνουν, πουλώντας τις βενζίνες κάτω από το κόστος διυλιστηρίου, τα νόμιμα να βάζουν λουκέτο!

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ