Επιθέσεις από ενόπλους δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου που διατηρεί στη Nιγηρία η αμερικανική Chevron με αποτέλεσμα να είναι άγνωστος ο χρόνος επαναλειτουργίας τους. Ανάλογη επίθεση δέχθηκε και η Shell. επίθεση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση μιας από τις σημαντικότερες οργανώσεις των ανταρτών, του MEND, ότι κηρύσσει «πετρελαϊκό πόλεμο» κατά του κυβερνητικού στρατού και των ιδιωτικών δυνάμεων ασφαλείας στο Δέλτα του Nίγηρα.

Επιθέσεις από ενόπλους δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου που διατηρεί στη Nιγηρία η αμερικανική Chevron με αποτέλεσμα να είναι άγνωστος ο χρόνος επαναλειτουργίας τους. Ανάλογη επίθεση δέχθηκε και η Shell.

H επίθεση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση μιας από τις σημαντικότερες οργανώσεις των ανταρτών, του MEND, ότι κηρύσσει «πετρελαϊκό πόλεμο» κατά του κυβερνητικού στρατού και των ιδιωτικών δυνάμεων ασφαλείας στο Δέλτα του Nίγηρα.

Το προηγούμενο 48ωρο επικρατούσαν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή, με βαριές απώλειες στις τάξεις των ανταρτών και του στρατού, ο οποίος φαίνεται ότι επιχείρησε να καταφέρει ένα αιφνιδιαστικό και καίριο πλήγμα στους ενόπλους.

Εκπρόσωπος του MEND σημείωσε τα εξής: «H δράση μας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση της Nιγηρίας αποδεχθεί ότι η ειρηνική λύση στο Δέλτα του Nίγηρα μπορεί να έρθει μόνο με βάση τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό και τον διάλογο». Σημειώνεται ότι η παραγωγή της Nιγηρίας φτάνει τα 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα.