H διοίκηση της Κροατικής εταιρείας πετρελαίου INA υποστηρίζει, τη δημόσια προσφορά που δέχθηκε για την αγορά του πλειοψηφικού της πακέτου από την ουγγαρέζικη MOL, ύψους 2.800 κούνα για κάθε μία μετοχή της INA. H δημόσια προσφορά της MOL για την απόκτηση του 31% του μετοχικού κεφαλαίου της INA που δεν ανήκει στην κυβέρνηση του Zάγκρεμπ ή στην ίδια τη MOL ισχύει μέχρι τις 3 Oκτωβρίου.

H διοίκηση της Κροατικής εταιρείας πετρελαίου INA υποστηρίζει, τη δημόσια προσφορά που δέχθηκε για την αγορά του πλειοψηφικού της πακέτου από την ουγγαρέζικη MOL, ύψους 2.800 κούνα για κάθε μία μετοχή της INA.

H δημόσια προσφορά της MOL για την απόκτηση του 31% του μετοχικού κεφαλαίου της INA που δεν ανήκει στην κυβέρνηση του Zάγκρεμπ ή στην ίδια τη MOL ισχύει μέχρι τις 3 Oκτωβρίου. Η MOL έχει ήδη στην κατοχή της το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της INA και στόχος της ουγγαρέζικης επιχείρησης είναι να μετατραπεί σε βασικό μέτοχο του κροατικού πετρελαϊκού ομίλου.

H προσφορά αποτιμά την INA στα 28 δισ. κούνα (5,5 δισ. δολ.), ωστόσο αρκετοί θεσμικοί επενδυτές εκτιμούν ότι η τιμή εξαγοράς είναι ιδιαίτερα χαμηλή. H MOL διεξάγει, επίσης, συζητήσεις με την κυβέρνηση της Kροατίας, η οποία έχει στην κατοχή της το 44% του μετοχικού κεφαλαίου της INA, για μία πιθανή ανταλλαγή μετοχών που συνδέεται με μερίδιο της τάξης του 19%.