Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής ζήτησε χθες, με έγγραφη αναφορά του, ο δήμαρχος Περάματος κ. Γ.Γλύκας .

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής ζήτησε χθες, με έγγραφη αναφορά του, ο δήμαρχος Περάματος κ. Γ.Γλύκας . Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Γλύκα, αλλά και το πόρισμα της Εκθεσης Περιβαλλοντικών Προβλημάτων, « το Πέραμα επιβαρύνεται εδώ και χρόνια- χωρίς να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από κάποιον υπεύθυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών,που διατηρούν σε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων οι εταιρείες Shell Ηellas,ΒΡ,Τotal,Εl Ρetrol και ΕΤΕΚΑ, ενώ ζημιά προκαλεί και ο ΟΛΠ με την κατασκευή της τρίτης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων ».

Το θέμα της ρύπανσης της περιοχής έφερε στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης. Σε ερώτησή του προς τους αρμοδίους υπουργούς αναφέρει ότι « δημιουργείται σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων από πλωτές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης των αποβλήτων που υπάρχουν στον Σαρωνικό ». Συγκεκριμένα « η πλωτή μονάδα που σήμερα λειτουργεί στο Πέραμα,αρχικά αδειοδοτήθηκε μόνο για τη διαχείριση των slops των πλοίων και έχει περιορισμούς μόνο σε μία παράμετρο (υδρογονάνθρακες) ». Ωστόσο « δέχεται σημαντικές ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων δήθεν προς επεξεργασία,τα οποία θα όφειλαν να επεξεργάζονται σε σταθερές εγκαταστάσεις και με πολύ αυστηρότερες προδιαγραφές ». Σύμφωνα με τον βουλευτή, « το αποτέλεσμα είναι η ασύδοτη ρύπανση του Σαρωνικού με επικίνδυνες και τοξικές ουσίες».

(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/09/2008)