Η απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να προσφέρει 85 δισ. δολάρια για την απόκτηση του 79,9% της AIG επηρέασε θετικά τις διαθέσεις ακόμη και των επενδυτών στις πετρελαϊκές αγορές. Όπως σημειώνουν, αυτή η ενέργεια μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει «ανακοπή» στη χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου.

Η απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να προσφέρει 85 δισ. δολάρια για την απόκτηση του 79,9% της AIG επηρέασε θετικά τις διαθέσεις ακόμη και των επενδυτών στις πετρελαϊκές αγορές.

Όπως σημειώνουν, αυτή η ενέργεια μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει «ανακοπή» στη χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου.

Η πρώτη αντίδραση στην αγορά της Ν. Υόρκης ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να σημειώσει άνοδο 4,2% και να αγγίξει το επίπεδο των 95 δολαρίων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ανάλογη εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το «ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» brent το οποίο ενισχύεται 4,5% στο επίπεδο των 93,21 δολαρίων, σημειώνοντας τα πρώτα κέρδη του έπειτα από 15 ημέρες.