Η Shell και οι δραστηριότητές της στην Ελλάδα βρέθηκαν πρόσφατα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με αφορμή την ευρύτατη φημολογία που είχε ξεσπάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου περί πιθανής αποχώρησης της από την Ελλάδα. Τελικά κάτι τέτοιο απεφεύχθη γιατί στην ουσία ουδέποτε υπήρξε ένας τέτοιος προβληματισμός μέσα στην εταιρεία, αφού η Shell Hellas, την οποία διευθύνει ο Χημικός Μηχανικός κ. Πάνος Ξυνής, αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες και κερδοφόρες εταιρείες του Ομίλου Shell παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, βάσει των όσων δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Hellas κος Πάνος Ξυνής σε πρόσφατη ημερίδα στελεχών της εταιρείας στην Αθήνα,   η εταιρεία «ξεκινά στρατηγική μελέτη που έχει στόχο να προσδιορίσει τις καλύτερες μακροπρόθεσμες επιλογές για το μέλλον του τομέα εμπορίας (downstream) της Shell στην Ελλάδα. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream). Όπως κάθε επιχείρηση που λειτουργεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Shell ακολουθεί την τακτική της ενεργού αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου της, συνεπώς η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος των συνηθισμένων δραστηριοτήτων χαρτοφυλακίου. Καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και είναι πολύ νωρίς για να εικάζουμε τα πιθανά συμπεράσματα της μελέτης. Ολες οι άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αναστέλλονται από σήμερα και όλοι οι απασχολούμενοι θα επιστρέψουν στον προηγούμενο τομέα όπου ανήκαν».    


Ο Πάνος Ξυνής, ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου των εταιριών Shell στην Ελλάδα, και συγχρόνως Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων τον Σεπτέμβριο 2005.

Με περισσότερα από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εταιρία, ο Πάνος Ξυνής κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση Project leader και Change manager για την υλοποίηση των νέων στρατηγικών του διεθνούς τομέα εμπορίας (downstream) της Shell στην Ελλάδα.

Διαδεχόμενος τον Αλέξη Λάσκαρη που αποχώρησε συνταξιοδοτούμενος στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά από 28 χρόνια  θητείας στην εταιρία, ο Πάνος Ξυνής δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα διευθύνω τις δραστηριότητες της Shell στο δυναμικό περιβάλλον της Ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζεται από ενδιαφέρουσες προκλήσεις και έντονο ανταγωνισμό, με στόχο τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας».

Ο Πάνος Ξυνής, είναι χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Shell το 1983, στον τομέα των Χημικών προϊόντων, ενώ στη συνέχεια διατέλεσε υπεύθυνος Οδικών μεταφορών προϊόντων, καθώς και Διακίνησης στην εγκατάσταση Περάματος. Το 1990 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του τομέα Αεροπορίας, και 2 χρόνια αργότερα έγινε Διευθυντής του τομέα Λιπαντικών.  Το 1994 μετατέθηκε στην Shell Trading and Shipping Company (STASCO), ως Συντονιστής marketing του τομέα Ναυτιλίας, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 2001 ήταν Διευθυντής Ναυτιλίας για τη Ν. Ευρώπη, τη Β. Αφρική και τη Λ. Αμερική. Το 2001 ανέλαβε Διευθυντής Λιπαντικών για την Shell Marine Products ενώ από το 2003 μέχρι σήμερα ήταν Project leader και Change manager, για την υλοποίηση στην Ελλάδα των νέων στρατηγικών του διεθνούς τομέα εμπορίας (downstream) της Shell.