Το πετρέλαιο υποχώρησε καθώς οι μετρήσεις έδειξαν σημάδια μιας πιο αδύναμης αγοράς παρά την άνοδο των γεωπολιτικών εντάσεων πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για την προσφορά. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, το Brent, επέκτεινε τις απώλειες για δεύτερη ημέρα προς τα 83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) βρισκόταν κοντά στα 79 δολάρια 

παρά τις περισσότερες επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά διυλιστήρια και ένα ακόμη χτύπημα των Χούτι εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέρει το Bloomberg.

Το πετρέλαιο είναι περίπου 8% υψηλότερα φέτος λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ+, αλλά το Brent έχει υποχωρήσει από τα μέσα Απριλίου. Οι έμποροι προσβλέπουν στη συνεδρίαση του καρτέλ στις αρχές Ιουνίου που θα καθορίσει την πολιτική προσφοράς του ομίλου για το δεύτερο εξάμηνο, με τους παρατηρητές της αγοράς να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ανανέωση των περιορισμών.

Η αξία των swaps που συνδέονται με φυσικά φορτία της Βόρειας Θάλασσας ήταν αρνητική για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο τη Δευτέρα, ενισχύοντας τα πτωτικά σημάδια. Ορισμένα διυλιστήρια έχουν επίσης μειώσει τα ποσοστά επεξεργασίας, επικαλούμενα χαμηλή ζήτηση για καύσιμα.

"Οι υποβαθμισμένες προοπτικές ζήτησης ρίχνουν σκιά στις αγορές πετρελαίου", δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη χρηματιστηριακή εταιρεία Phillip Nova Pte στη Σιγκαπούρη. "Η όποια στήριξη βλέπουμε στις τιμές του πετρελαίου είναι καθαρά συνάρτηση μιας αναμενόμενης διαταραχής στις προμήθειες και γίνεται όλο και πιο δύσκολο μέρα με τη μέρα να δικαιολογηθεί αυτό το premium", δήλωσε η ίδια.