Ένα ακόμα έργο-ορόσημο ξεκινά στην Ουγγαρία με μία καινοτόμα μονάδα διαχείρισης πλαστικών. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική Lummus Technology και η ουγγρική MOL Group θα αναπτύξουν τη νέα μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για την κυκλική οικονομία στην Ευρώπη

Η Lummus Technology ηγείται στην τεχνολογική εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα, προσφέροντας λύσεις τόσο σε παραγωγούς υδρογονανθράκων, όσο και στην αγορά ΑΠΕ. Από την άλλη πλευρά, η MOL Group είναι ο πιο επικερδής ουγγρικός όμιλος και δραστηριοποιείται στον τομέα των ορυκτών καυσίμων και των πετροχημικών. Η νέα μονάδα θα βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της MOL, στην ανατολική Ουγγαρία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η υποδομή θα μπορεί να επεξεργάζεται 40.000 τόνους πλαστικών ετησίως, παράγοντας πετροχημικά προϊόντα, τα οποία θα περνούν στη γραμμή παραγωγής της MOL. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο κυκλικής οικονομίας. Επιπροσθέτως, η μονάδα θα λειτουργεί με τεχνολογίες περιορισμού των εκπομπών άνθρακα, έχοντας μηδενικούς ρύπους. Μεταξύ αυτών και ένας αντιδραστήρας ηλεκτρικής πυρόλυσης. Η πυρόλυση επιτρέπει την μετατροπή των πλαστικών αποβλήτων σε χημικά και λοιπές πρώτες ύλες.

Όπως δήλωσε ο CEO της Lummus Technology, Leon de Bruyn, το συγκεκριμένο έργο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ενίσχυση της κυκλικότητας στον τομέα των πετροχημικών. Η MOL Group έχει επίσης δεσμευθεί να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια τόνους δημοτικών απορριμμάτων, προκειμένου να τα εντάξει στην κυκλική οικονομία. Το σχέδιο αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, εξυπηρετώντας διαφορετικές βιομηχανίες, όπως η αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευαστικές.