Έκτακτη Σύσκεψη Μητσοτάκη με την Ηγεσία του ΥΠΕΝ Αύριο για τις Αποκλίσεις στις Τιμές Χονδρικής του Ρεύματος

Έκτακτη Σύσκεψη Μητσοτάκη με την Ηγεσία του ΥΠΕΝ Αύριο για τις Αποκλίσεις στις Τιμές Χονδρικής του Ρεύματος
energia.gr
Δευ, 15 Ιουλίου 2024 - 17:28

Αύριο στις 10 π.μ. ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος. Όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα το Energia.gr, το «ράλι» στην τιμή ρεύματος στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα 8 Ιουλίου οπότε έπιασε τα 125,41 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 64,67 ευρώ ανά μεγαβατώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου) και έφτασε την περασμένη Παρασκευή 12 του μηνός τα 190,13 ευρώ ανά μεγαβατώρα

μια αύξηση που προσέγγιζε σχεδόν το 200% μέσα σε μία εβδομάδα.  

Τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) έχει ξεκινήσει να διερευνά η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Αν και οι τιμές υποχώρησαν το Σάββατο και την Κυριακή, το φαινόμενο της απότομης αύξησης φαίνεται ότι έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η συνέχιση του καύσωνα και τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, αναμένεται ότι θα διατηρήσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τουλάχιστον και αυτήν την εβδομάδα. Αυτό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τα τιμολόγια των καταναλωτών, ιδίως των πράσινων τιμολογίων τα οποία ενσωματώνουν την τιμή χονδρεμπορικής του προηγούμενου μήνα, ενώ αναμένονται και αλλαγές στην τιμολόγηση των κίτρινων τιμολογίων.

Επίσης, στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.