400.000 οι Νόμιμοι Αλβανοί στην Ελλάδα - Το Σχέδιο Ράμα για τη Δημιουργία Κοινότητας

400.000 οι Νόμιμοι Αλβανοί στην Ελλάδα - Το Σχέδιο Ράμα για τη Δημιουργία Κοινότητας
του Βασίλη Σκουρή
Τρι, 21 Μαΐου 2024 - 16:46

Γιατί ο Αλβανός πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος την απόφαση Μαξίμου για την υποψηφιότητα Μπελέρη θέτει σε μακροχρόνιο κίνδυνο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Σε 400.000 ανέρχονται οι Αλβανοί που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Οι έχοντες νόμιμη άδεια ανέρχονται σε 277.986 και οι εκκρεμείς αιτήσεις σε 114. 497. Οι 152.423 είναι άρρενες και οι 125.563 θήλεις. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες η πολιτογραφήσεις, με εξαίρεση τους ομογενείς είναι λίγες, περίπου 1000 το χρόνο, με τον νυν υπουργό Δημήτρη Καιρίδη να κάνει καλή δουλειά χωρίς τις περισσότερες από τις ακρότητες των προκατόχων του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

aitimata_asilou1_c2497.jpg

Σημειώνουμε τους αριθμούς για να υπογραμμίσουμε για μια ακόμα την επικίνδυνη πολιτική του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που σχεδιάζει να μετατρέψει τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας σε «κοινότητα», κατά το πρότυπα των κοινοτήτων μεταναστών που υπάρχουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία. Ο Έντι Ράμα έλαβε αφορμή από την απόφαση που έλαβε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ κάτω από την πίεση ακροδεξιών κύκλων και της Εκκλησίας, προκειμένου να μην πολιτευτεί με άλλο κόμμα και να κερδίσει έτσι κάποιες ψήφους. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τόσο το σχέδιο Ράμα, όσο και το σκοπό της επίσκεψής του στην Αθήνα, επέλεξε όμως να σιωπήσει προκειμένου, όπως αναφέρουν στελέχη της, να μην του δώσει ...πόντους! Η δε εκλογή Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο εκτιμάται ότι θα βάλει στον πάγο ή έστω θα σκιάσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις για μια πενταετία.

 

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» παρουσιάζουν τα ακριβή στοιχεία για τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας και που προσφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε τους πίνακες

asilo2_3b14e.jpg

asilo10_85480.jpg

asilo6_62c48.jpg

(από dnews.gr)