Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διατηρήθηκαν πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση 2,2% την περασμένη εβδομάδα και αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 78 δολάρια. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και

οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) θα πραγματοποιήσουν τη συνεδρίαση τους σε απευθείας σύνδεση, και αναμένεται ευρέως να παρατείνουν τις περικοπές της παραγωγής μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

"Με βάση τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να παρατείνει τις περικοπές, οι κίνδυνοι του πετρελαίου είναι στραμμένοι προς τα πάνω", δήλωσε ο Gao Jian, αναλυτής της Qisheng Futures Co. με έδρα τη Shandong.

Οι αγορές είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, όπου το Σαββατοκύριακο της Memorial Day εγκαινιάζει την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να πετάξουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορεί να είναι ο υψηλότερος των τελευταίων σχεδόν 20 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου.

Το μπρεντ σημειώνει άνοδο περίπου 7% φέτος, υποστηριζόμενο από τους επίμονους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Παρόλα αυτά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν μειωθεί από τα μέσα Απριλίου, καθώς η νευρικότητα ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα εξαπλωθεί και θα διαταράξει τις ροές του πετρελαίου έχει μειωθεί.