Στην πρωτοβουλία Green Award Foundation που προωθεί τη βιώσιμη και ασφαλή ναυτιλία εντάχθηκε η ONEX Shipyards, που λειτουργεί τα ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας

Η ONEX θα παρέχει κίνητρα στις πιστοποιημένες ναυτιλιακές εταιρείες που πρωτοστατούν στην επίδειξη υπευθυνότητας αναφορικά με τη διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων , την περιβαλλοντική διαχείριση της ναυσιπλοΐας και τις πολιτικές αξιοπρεπούς εργασίας που προάγουν την ευημερία του προσωπικού και του πληρώματός τους.

Το Green Award είναι ένα εθελοντικό σύστημα πιστοποίησης αξιολόγησης ποιότητας που επιθεωρεί και πιστοποιεί πλοία. Ως Green Award Incentive Providers ορίζονται λιμένες, ναυτιλιακοί οργανισμοί και προμηθευτές ναυτιλιακών υπηρεσιών/προϊόντων που θέλουν να υποστηρίξουν και να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ασφάλεια των πλοίων και να προωθήσουν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Πάνω από 200 μέρη μέρη παρέχουν οικονομικά κίνητρα/εκπτώσεις σε πλοία με ένα πιστοποιητικό Green Award.

Δίκαιη μετάβαση

«Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε την ONEX Shipyards στο σχήμα Green Award για να διασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες επισκευής και κατασκευής πλοίων. Το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας δεν είναι μόνο θέμα ατομικών ενεργειών, αλλά εξαρτάται από τη συλλογική δραστηριότητα» τόνισε ο Καπτ. Δημήτρης Ματθαίου, πρόεδρος ΔΣ του Green Award Foundation.

«Ως ένα ίδρυμα με γνώμονα το κέρδος από την ευημερία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, είμαστε πάντοτε ενθουσιασμένοι, όταν νέοι εταίροι ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να εκπληρώσουμε αυτό το όραμα. Η προσέγγισή μας δεν είναι να τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά αντιθέτως, να δίνουμε κίνητρα στις υπεύθυνες ναυτιλιακές εταιρείες, ενθαρρύνοντάς τες να παραμείνουν σε θετική τροχιά» σχολίασε ο Jan Fransen, εκτελεστικός διευθυντής του Green Award Foundation.

«Είναι χαρά μας να εντασσόμαστε στο πρόγραμμα πιστοποίησης Green Award ως πάροχος κινήτρων, αποτελώντας μέρος ενός ευρύτερου οράματος να κινητοποιούμε τις ναυτιλιακές εταιρείες να υπερβαίνουν τα απαιτούμενα πρότυπα συμβάλλοντας στις ασφαλείς και βιώσιμες πλωτές μεταφορές» επεσήμανε ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και CEO της ONEX Shipyards & Technologies Group.

«Επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό σε πράσινες τεχνολογίες για να βοηθήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες να πραγματοποιήσουν μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, μειώνοντας τις εκπομπές τους, ώστε να επιτύχουν τον στόχο του καθαρού αποτυπώματος άνθρακα πριν από το 2050» πρόσθεσε ο ίδιος.

(από την εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»)