Το πετρέλαιο σταθεροποιείται, καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν τους κινδύνους στις ευρύτερες αγορές με την κλιμάκωση των επιθέσεων των Χούθι σε πλοία κοντά στην Υεμένη. Το Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate ήταν κάτω από τα 81 δολάρια. Η τάση διατηρήθηκε παρά τις επιθέσεις σε περισσότερα πλοία

με ένα να εγκαταλείπεται μετά την εισροή υδάτων και ένα άλλο να υφίσταται μέτριες ζημιές. Επίσης ένα πλοίο μεταφοράς άνθρακα βυθίστηκε πρόσφατα, καθώς οι Χούθι αύξησαν τις επιθέσεις  στην περιοχή.

Στις ευρύτερες αγορές, οι μετοχές υποχώρησαν εν όψει μιας εβδομάδας που περιλαμβάνει μετρήσεις του πληθωρισμού που θα βοηθήσουν στην καθοδήγηση των στοιχημάτων για τα επιτόκια. Το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα πιο ακριβά.

Το αργό εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά μηνιαίας ανόδου, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αυξανόμενη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και υγιή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, γεγονός που ενισχύει τις προοπτικές. 

"Παραμένουμε υποστηρικτικοί προς την αγορά πετρελαίου, με το έλλειμμα κατά το τρίτο τρίμηνο να έχει ως στόχο τη σύσφιξη του ισοζυγίου πετρελαίου", δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV με έδρα τη Σιγκαπούρη. 

Στο Ιράν, την Παρασκευή θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι σε συντριβή ελικοπτέρου τον περασμένο μήνα. Η ψηφοφορία έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, με την Τεχεράνη να κινητοποιεί ένα περιφερειακό δίκτυο παραστρατιωτικών οργανώσεων για να στοχοποιήσει το Ισραήλ.