Η BP πρόκειται να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σταματά νέες επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά έργα. Η BP σε δηλωσή της στον ιστότοπο reNEWS τόνισε ότι παραμένει προσηλωμένη στη μετατροπή της από ολοκληρωμένη πετρελαϊκή εταιρεία (IOC) σε ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία (IEC), αλλά παραδίδεται

ως μια "απλούστερη, πιο εστιασμένη και υψηλότερης αξίας εταιρεία", μετά την αναφορά του Reuters ότι η BP διακόπτει νέα υπεράκτια αιολικά έργα.

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι ο διευθύνων σύμβουλος Murray Auchincloss (φωτογραφία) δίνει "νέα έμφαση" στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εν μέσω της "δυσαρέσκειας των επενδυτών".

Οι κινήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τα νέα υπεράκτια αιολικά έργα, αποτελούν μέρος της απόφασης του Auchincloss να επιβραδύνει τις επενδύσεις σε έργα μεγάλου προϋπολογισμού, χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία δεν αναμένεται να αποφέρουν μετρητά για χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Τον Φεβρουάριο η BP έθεσε έξι προτεραιότητες που στηρίζουν τη μετάβασή της, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη εστίαση στην επιχείρηση, στις δραστηριότητες που δημιουργούν τη μεγαλύτερη αξία και "η επίτευξη τόσο του επόμενου κύματος αποδοτικότητας όσο και των αναπτυξιακών έργων της BP".

"Οι δράσεις που αναλαμβάνουμε αποτελούν μέρος της υλοποίησης αυτών των στόχων - και φυσικά όλες υπηρετούν τον στόχο μας να αυξήσουμε την αξία της BP", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εισήγαγε επίσης αλλαγές για την απλούστευση της οργάνωσής της και στόχο την εξοικονόμηση τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων σε ταμειακό κόστος μέχρι το τέλος του 2026.