Η Tesla προσπαθεί να επεκτείνει το εργοστάσιο Gigafactory στο Βερολίνο, αλλά αντιμετωπίζει αντιδράσεις. Νωρίτερα φέτος, οι κάτοικοι του Grünheide, του δήμου όπου βρίσκεται το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, ψήφισαν κατά της επέκτασης του εργοστασίου, η οποία απαιτεί την αποψίλωση περισσότερων από 100 εκταρίων δάσους.

Παρόλα αυτά, οι τοπικοί αξιωματούχοι έδωσαν την έγκρισή τους.

Ακτιβιστές κατέλαβαν επίσης το δάσος για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την επέκταση. Ωστόσο, το χειρότερο ήταν μια πραγματική επίθεση στο δίκτυο που είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να αναγκαστεί να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιο.

Τώρα, όμως η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άλλο ζήτημα: μια βόμβα. Μια παλιά κανονική βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Το RBB αναφέρει ότι οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν μια βόμβα 250 κιλών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο χώρο της επέκτασης της Tesla και σκοπεύουν να την πυροδοτήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο

Η βόμβα δεν μπορεί να μεταφερθεί και αναμένεται να πυροδοτηθεί επί τόπου μεταξύ 7 π.μ. και 3 μ.μ. το Σάββατο, όπως επιβεβαίωσαν την Πέμπτη το Γραφείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου. Η ακριβής ζώνη αποκλεισμού για την έκρηξη δεν είναι ακόμη γνωστή- μια ζώνη περίπου ενός χιλιομέτρου ορίζεται συνήθως για παρόμοιες μεγάλες βόμβες. Σύμφωνα με υπάλληλο του Γραφείου Δημόσιας Τάξης, δύο κρατικοί δρόμοι θα κλείσουν την ημέρα της έκρηξης, αλλά ο αυτοκινητόδρομος Α10 και η σιδηροδρομική γραμμή RE1 θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Η Tesla θα πρέπει να διακόψει προσωρινά την παραγωγή αυτό το Σαββατοκύριακο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει το δάσος έχουν ειδοποιηθεί. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι δική τους ευθύνη να φύγουν.Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να βρεθούν παλιά πυρομαχικά στο χώρο της επέκτασης, κάτι που αποτελεί φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας κατασκευής για τα μέρη της Ευρώπης που βομβαρδίστηκαν έντονα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Tesla επιδιώκει να επεκτείνει το εργοστάσιο για να υποστηρίξει την παραγωγή μελλοντικών οχημάτων στο Gigafactory Berlin, το οποίο παράγει προς το παρόν μόνο το Model Y.