Να ταν σύμπτωση ή μήπως σχέδιο; Πάντως οι φωτιές της Κυριακής, στη Σταμάτα, στην Κερατέα, στο Λουτράκι - ακόμα και στου Φιλοπάππου απέναντι από την Ακρόπολη - μην μας πουν οι «αρμόδιοι» ότι ήσαν αποτέλεσμα της «κλιματικής αλλαγής». Όλες άναψαν συγχρόνως μετά μεσημβρίαν - ώστε να πέσει η νύκτα που τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα αποσύρονται

 

- και πολύ «κοντά σε σπίτια» κατοίκων μερικά μάλιστα κάηκαν. Δεν υπάρχει η παραμικρά αμφιβολία πώς ήταν έργο εμπρηστών.

Ποίος όμως βάζει τις φωτιές στα βόρεια και στα νότια προάστια των Αθηνών ώστε να διασπά τις πυροσβεστικές δυνάμεις; Σε τι αποβλέπει; Και ποίοι κρύπτονται πίσω από τα πύρινα μέτωπα;

Κρίσιμα ερωτήματα που καλούνται οι αρχές Ασφαλείας της χώρας να προβληματισθούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Διότι δεν διακυβεύονται μόνο ζωές, τα εναπομένοντα περιαστικά δάση της πρωτευούσης κι ιδιωτικές περιουσίες αλλά το αίσθημα ασφαλείας του  Ελληνικού λαού – ακόμη κι η εθνική μας άμυνα. Διότι εάν μέσα σ’ ένα απόγευμα  ξεσπούν τόσες πυρκαγιές ταυτόχρονα, σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές και με σκοπό τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου στο κράτος τότε είναι  τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ι κ έ ς ενέργειες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφαλείας κι όχι μόνο της Πυροσβεστικής.

Υπάρχουν τρόποι να διερευνηθεί η υπαιτιότης χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες και με δημοκρατικές ευαισθησίες για τους τρομοκράτες. Είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι ύποπτοι στην ΕΥΠ και παρακολουθούνται στενά από τις αρχές Ασφαλείας: Είναι οι εκατοντάδες λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν χωρίς άδεια κι  εργασία, προστατεύονται από ύποπτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και διάγουν βίο άνετο περί την Ομόνοια. Είναι ξένοι πράκτορες από εκείνους που συντηρεί το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής – κάπου 3000(!) καθ’ ά λέγουν οι τοπικοί παράγοντες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Είναι οι ισλαμιστές εισβολείς που παρ’ ολίγον να καταλάβουν την Ελληνική όχθη του Έβρου προ 4,5 χρόνων. Είναι υπάλληλοι της ΜΙΤ που αναμίχθηκαν στις εκατοντάδες επισκέπτες εκ της γείτονος κι έτυχαν της 7ημέρου βίζας, την οποία ελαφρά την καρδία παρέσχε ο κ. Γεραπετρίτης στον συνάδελφο του Χακάν Φιντάν, εις «ένδειξιν καλής θελήσεως» για το ήπιον κλίμα στο Αιγαίον κ.λπ., κ.λπ.

Πως το ξέρουμε αφού δεν είμαστε τίποτε περισσότερον παρά απλοί πατριώτες που παρακολουθούν κατάπληκτοι τα διεθνή ΜΜΕ όπως  προχθές που ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χακάν Φιντάν προειδοποίησε Κύπρον και Ελλάδα, ως εκπρόσωπος της οργανώσεως ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ του Λιβάνου, ότι «θα φέρει την φωτιά στα σπίτια» τους εάν δεν συμμορφωθούν και παύσουν να παρέχουν διευκολύνσεις στο Ισραήλ!

Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ απήντησαν χλιαρά ανώνυμοι κύκλοι του Ελληνικού ΥΠΕΞ και το θέμα δεν πήρε ευρύτερες διαστάσεις. Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, οι φωτιές στην Αττική πήραν μεγάλες διαστάσεις κι ακόμη καίουν κατοικίες και δάση. Ποία είναι εν τούτοις η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ που ασφαλώς έχει διεισδύσει στην χώρα μας;

Πρόκειται για ένα Σιιτικό κόμμα που ιδρύθη το 1982 στον Λίβανο και απέκτησε επίσημη οντότητα με παρότρυνση του Ιρανού προέδρου  Αγιατολάχ Χομεϊνί, επικράτησε του Παλαιστινιακού ΡLO και πολέμησε κατά του Ισραήλ προ 7ετίας χωρίς επιτυχία κι από τις δύο πλευρές.

Ένα το κρατούμενο συνεπώς: δεν είναι μόνον ο Φιντάν, ο πρώην αρχηγός της Μυστικής Τουρκικής αστυνομίας ΜΙΤ αλλά κι οι Ιρανοί Φρουροί της Επαναστάσεως» που συντηρούν  την τρομοκρατική ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ. Δεύτερον, ο ομφάλιος λώρος της Σαουδικής Αραβίας, με τα τεράστια έσοδα της εκ του πετρελαίου, που χρηματοδοτεί το πολιτικό χάος στον Λίβανο κατόπιν της συμφωνίας Ταϊφ του 1989, έχει στόχο την εξόντωση της Χριστιανικής μειονότητας στη χώρα αυτή κι όχι μόνον. Τρίτον είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου που έχουν καταφύγει στην Τουρκία και προστατεύονται υπό του Ερντογάν. Τέταρτον είναι κι η Ιντιφάντα της ΧΑΜΑΣ που μάχεται το Ισραήλ στην Γάζα. Όλοι αυτοί από κοινού και είς έκαστος μόνος θα μπορούσαν να κάψουν τας Αθήνας όχι άπαξ αλλά κατ’ επανάληψιν αφού η καλή μας κυβέρνηση τους περιποιείται.

Δεν τελειώνει όμως εδώ ο κατάλογος των υπόπτων που «θα φέρουν φωτιά στα σπίτια μας», κατά τον Χακάν Φιντάν. Είναι κι ο Πούτιν με τις διασυνδέσεις του στην Συρία, που στηρίζει τον ηγέτη της Μπασάρ αλ  Άσαντ με την Ρωσική δύναμη της Κούντς και συνδέει τους δρόμους του πετρελαίου της Μαύρης θαλάσσης με την Μεσόγειο και που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες στην  Ελληνική κυβέρνηση  η οποία τον ενοχλεί.

Δεν είναι πιά οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ένα εσωτερικό πρόβλημα αλλά εξωτερικό και έτσι πρέπει να ιδωθεί, προτού οι Ισλαμιστές βάλουν φωτιά στην Ακρόπολη δύο βήματα από του Φιλοπάππου και το μουσουλμανικό τέμενος του Ελαιώνα.