Το τμήμα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor (Elval) απέκτησε πρόσφατα ένα υπερσύγχρονο σύστημα αποθήκευσης υψηλών επιπέδων από την γερμανική εταιρεία Ιntralogistics AMOVA για το εργοστάσιό της στα Οινόφυτα σε μια συμφωνία διετούς ισχύος.

 «Η AMOVA είναι ένας μακροχρόνιος και αξιόπιστος συνεργάτης για την Εlval, και το νέο μας σύστημα αποθήκευσης υψηλών επιπέδων είναι μια ακόμη απόδειξη γι' αυτό», δήλωσε ο Γιώργος Μιχόπουλος, υπεύθυνος έργου για την αποθήκη υψηλών επιπέδων πηνίων της εταιρείας. Από την πλευρά του, ο Βern Klein, διευθύνων σύμβουλος της AMOVA δήλωσε σχετικά με τη διετή συνεργασία: «Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας συνεργάστηκε στενά με την Elval για να διασφαλίσει ότι το σύστημα προσαρμόστηκε στις ειδικές απαιτήσεις της και της έδωσε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά». Η επιτυχής εγκατάσταση αποτελεί σημαντικό ορόσημο και για τις δύο εταιρείες, καθώς, με την υποστήριξη της AMOVA, η Elval έχει όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει την ανάπτυξη και την επιτυχία της τα επόμενα χρόνια. 

Η τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων συστημάτων αποθήκευσης και ανάκτησης, της τεχνολογίας των μεταφορέων και του λογισμικού διαχείρισης αποθήκης, αποτελούν μέρος του νέου εξοπλισμού της αποθήκης υψηλών επιπέδων της Elval. Το σύστημα ανακτά ενέργεια, μειώνοντας έτσι τη συνολική κατανάλωση ενέργειας, ενώ ο βέλτιστος τρόπος λειτουργίας του συστήματος αποθήκευσης και ανάκτησης εξασφαλίζει αποθήκευση υψηλής πυκνότητας. Το νέο σύστημα της Elval έχει ύψος 36 μέτρα και μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 360 πηνία, παρέχοντας επαρκή χώρο για να καλύψει την ανάγκη για αυξημένη αποθηκευτική ικανότητα λόγω της αυξανόμενης παραγωγής της.