Η Engie υπέγραψε πέντε εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να προμηθεύσει την Google με ενέργεια 118MW από τα χερσαία αιολικά της πάρκα στο Βέλγιο. Ο τεχνολογικός γίγαντας θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από τέσσερα νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 26MW και συμφώνησε να παρατείνει μια υφιστάμενη CPPA για μια λειτουργική τοποθεσία 92MW κατά οκτώ επιπλέον έτη.

Η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί από την Google για τις ψηφιακές υποδομές της στη χώρα.

Η Engie δήλωσε ότι πούλησε 2,4GW πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία και σε μεγάλους καταναλωτές ενέργειας το 2023 και ανακοίνωσε 34 συμφωνίες PPA σε έξι αγορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Engie στο Βέλγιο, Vincent Verbeke, δήλωσε: "Η Engie είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ευρώπη, "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες αναφοράς του κλάδου της τεχνολογίας, και ιδίως με την Google, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του κλάδου επιταχύνουν ευρέως την ανάπτυξη των υποδομών τους και εντείνουν τα προγράμματα αγοράς ενέργειας χωρίς άνθρακα. Ως ο κορυφαίος προγραμματιστής για cPPA καθαρής ενέργειας παγκοσμίως, είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην οικονομική σκοπιμότητα νέων επενδύσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υποστηρίζοντας παράλληλα τη λειτουργία και τις επενδύσεις των ενεργοβόρων βιομηχανιών, καθώς και την τοπική τους αγκυροβολία".

Ο Frederic Descamps, επικεφαλής των κέντρων δεδομένων της Google στο Βέλγιο, πρόσθεσε: "Επιδιώκουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλες τις λειτουργίες και την αλυσίδα αξίας μας έως το 2030, υποστηριζόμενοι από έναν φιλόδοξο στόχο καθαρής ενέργειας για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων και των γραφείων μας με ενέργεια χωρίς άνθρακα 24 ώρες το 24ωρο.