Η Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς δημιούργησαν από κοινού το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με ειδίκευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, "MBA in Sustainability powered by Piraeus", το οποίο θα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα ή τέλη φοίτησης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, που συντονίζει το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ξεκινά

 

τον Οκτώβριο 2024, θα είναι ολιγομελές (20-25 φοιτητές) και θα απευθύνεται σε αριστούχους απόφοιτους των ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Πειραιώς θα καλύπτει τα έξοδα των δράσεων του Προγράμματος, ενώ το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλου,
Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς ανέφερε ότι «Η συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποστηρίζει το όραμά μας για μια βιώσιμη κοινωνία και οικονομία. Ταυτόχρονα ενισχύει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα για τη στήριξη των νέων να εισέλθουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας, επενδύοντας στην ποιοτική εκπαίδευση ως βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Πειραιώς είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην επιβράβευση της αριστείας και στη δημιουργία θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις και τη λειτουργία μας».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης σημείωσε ότι: «Σταθερή επιδίωξη αλλά και πρωταρχική επιλογή του Πανεπιστημίου Πειραιώς παραμένουν η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και η αριστεία, πεδία που ενισχύονται με τη στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς και τη σημαντική συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Χρήστου Μεγάλου. Το καινοτόμο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “MBA in Sustainability” απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων και είναι το πρώτο MBA που παρέχεται δωρεάν στη χώρα μας, για τους αποφοίτους που θα επιλεγούν. Κοινή μας επιδίωξη είναι η ενδυνάμωση και επέκταση αυτής της συνεργασίας, η οποία στοχεύει στη δημιουργία νέων επιστημόνων, άρτια καταρτισμένων, ικανών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς».