Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε την έρευνά της για τους κινέζους κατασκευαστές τουρμπίνων σε έργα σε άλλα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αφού ειδοποιήθηκε για πιθανές στρεβλώσεις της αγοράς που συνδέονται με ξένες επιδοτήσεις, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ΕΚ. "Από την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις σχετικά με τους όρους ανάπτυξης ορισμένων

αιολικών έργων στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, λάβαμε περαιτέρω πληροφορίες που υποδεικνύουν πιθανές στρεβλώσεις στην ανάπτυξη αιολικών έργων σε άλλα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας", δήλωσε η ίδια.

"Έχουμε αποστείλει αιτήματα παροχής πληροφοριών για να αξιολογήσουμε περαιτέρω τις πληροφορίες αυτές και την ύπαρξη πιθανών ξένων επιδοτήσεων που στρεβλώνουν την εσωτερική αγορά".
Η τελευταία ανατροπή έρχεται μετά την έναρξη έρευνας από αξιωματούχους των Βρυξελλών για εικαζόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ισπανία.

Ανακοινώνοντας την αρχική έρευνα τον Απρίλιο, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα ανταγωνισμού Margarethe Vestager υποστήριξε ότι η μεγάλη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των κινεζικών ανεμογεννητριών "δεν είναι μόνο επικίνδυνη για την ανταγωνιστικότητά μας, αλλά θέτει επίσης σε κίνδυνο την οικονομική μας ασφάλεια".