17 Ιουλίου - 7th InvestGR Forum 2024: Χαρτογραφώντας το Μέλλον των Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα

17 Ιουλίου - 7th InvestGR Forum 2024: Χαρτογραφώντας το Μέλλον των Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα
energia.gr
Πεμ, 11 Ιουλίου 2024 - 15:11

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Public Affairs and Networks οργανώνει το InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece, το οποίο αποτελεί το ετήσιο ραντεβού για τον δημόσιο διάλογο πάνω στο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Στις 17 Ιουλίου, το 7th InvestGR Forum 2024: Charting the Future (Grand Hyatt Athens) θα δώσει βήμα σε σημαντικούς θεσμικούς εκπροσώπους, σε επικεφαλής μεγάλων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε ειδικούς, για να συζητήσουν πάνω στα σημαντικότερα πεδία ενδιαφέροντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα, όπως η οικονομική πολιτική, η ενέργεια και το περιβάλλον, η υγεία, η δικαιοσύνη, οι υποδομές και μεταφορές, το δημογραφικό και, εν γένει, πού βρίσκεται σήμερα και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Στρατηγικοί Χορηγοί του InvestGR Forum είναι οι εταιρείες ΕΥ Ελλάδος και JTI Hellas.


Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2024», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η έρευνα, η οποία αποτελεί αυτόνομο μέρος του ευρύτερου προγράμματος EY Attractiveness Survey Europe, για την ελκυστικότητα της Ευρώπης ως επενδυτικού προορισμού, βασίζεται σε ένα σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, που είτε έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum και επικεφαλής της Public Affairs and Networks, Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Το επικείμενο 7th InvestGR Forum έχει ένα πρόσθετο, νομίζω, ενδιαφέρον. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και με ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις και ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις θέσεις και προτάσεις των πλέον ειδικών ως προς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και τις αναγκαίες προς τούτο μεταρρυθμίσεις σε σημαντικά πεδία δημόσιας πολιτικής».

Το 7th InvestGR Forum 2024: Charting the Future πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Χορηγοί του InvestGR Forum 2024 είναι οι εταιρείες ENTERPRISE GREECE, ELDORADO GOLD, IPTO/ΑΔΜΗΕ, PFIZER, PRINCIPIA, TUV AUSTRIA, VALOREM, VICTUS NETWORKS, και Υποστηρικτές οι εταιρείες ISDA, NN Hellas και SIEMENS HEALTHINEERS.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 7th InvestGR Forum 2024