Υπεγράφη παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης Ζωής Ράπτη, η σύμβαση για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, μεταξύ του Προέδρου του ΕΙΕ Καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, του αναδόχου, που προέκυψε μετά από διαγωνισμό, και της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).

Το έργο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της «Δημιουργίας Κέντρου Αριστείας για την ανάπτυξη προηγμένων οργανικών υλικών και καινοτόμων προσεγγίσεων για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου και τις βιοηλεκτρονικές εφαρμογές».

Η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το Κέντρο Αριστείας για τη θεραγνωστική του καρκίνου, αλλά και για άλλες ασθένειες, είναι μοναδικό στη χώρα και στη Ν.Α Ευρώπη, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες διαθέσιμες τεχνολογίες.

Αναφερόμενη στην υπογραφή της σύμβασης η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη τόνισε:

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα, καθώς με την ενεργειακή και συνολική αναβάθμιση των ερευνητικών και κτιριακών υποδομών και την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, θα ενισχυθεί η ερευνητική ικανότητα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε σημαντικά και καινοτόμα πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας και ειδικότερα στο πεδίο της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου.

Ενδιαφέρομαι για ΚουφώματαΕνδιαφέρομαι για Κουφώματα
Παράλληλα, αξιοποιείται η εξειδικευμένη ερευνητική εμπειρία του Ε.Ι.Ε στον τομέα της υγείας και των υλικών, μέσα από την ενίσχυση των συνεργειών των ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα που δραστηριοποιείται στους ερευνητικούς φορείς και στις κλινικές, καθώς και με τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση του Κέντρου Αριστείας».

Νωρίτερα, η Υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ε.Ι.Ε. από τον Πρόεδρο και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων του Ιδρύματος, Ιστορικών Ερευνών, Χημικής Βιολογίας και Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας.