Ένα ισχυρό γερμανικό συνδικάτο απείλησε με πιθανή απεργία στο εργοστάσιο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο μετά από μια αμφιλεγόμενη συνάντηση με τη διοίκηση. Η Tesla πραγματοποίησε πρόσφατα μια συνάντηση της διοίκησης και του προσωπικού στο Gigafactory του Βερολίνου εν μέσω μιας προσπάθειας των εργαζομένων να συνδικαλιστούν.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο ψήφισε κατά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της IG Metall στο νέο συμβούλιο εργασίας τους νωρίτερα φέτος, αλλά το συνδικάτο έχει σημειώσει ακόμη σημαντική πρόοδο. Το ισχυρό συνδικάτο κατάφερε να αποκτήσει 16 έδρες στο εργατικό συμβούλιο, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Το συνδικάτο ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και αμοιβών στο εργοστάσιο.

Η Tesla, η οποία είναι ανοιχτά κατά της συνδικαλιστικής οργάνωσης, έχει πρόσφατα αντιταχθεί στην προσπάθεια και έχει προωθήσει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του ηθικού, συμπεριλαμβανομένου ενός πρόσφατα δημιουργηθέντος γυμναστηρίου για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την DW, οι ανησυχίες για την ασφάλεια, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και τις αμοιβές που προωθήθηκαν από την IG Metall κυριάρχησαν στη συζήτηση κατά τη συνάντηση. Συζητήθηκαν επίσης οι πρόσφατες απολύσεις.

Ο γραμματέας του συνδικάτου IG Metall, Jannes Bojert, δήλωσε ότι η απεργία είναι πιθανή εν μέσω εντάσεων μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης, αλλά θα είναι η "έσχατη λύση".

Πάντως η Michaela Schmitz, η επανεκλεγείσα επικεφαλής του Συμβουλίου Εργαζομένων, πιστεύει ότι το συνδικάτο είναι αυτό που ανακινεί τα πράγματα.