Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας CNOOC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη στον κόλπο Bohai, με μια ερευνητική γεώτρηση που, μετά από δοκιμές, υπολογίζεται ότι έχει παραγωγή περίπου 210 κυβικών μέτρων αργού πετρελαίου και σχεδόν 1 εκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου

Το πηγάδι ανακάλυψης LK7-1-1 διανοίχτηκε και ολοκληρώθηκε σε βάθος περίπου 4.400 μέτρων και συνάντησε συνολικά 76 μέτρα ζωνών πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη CNOOC.

Η CNOOC έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των υπεράκτιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής από τα γηρασμένα χερσαία κοιτάσματα. «Η επιτυχημένη ανακάλυψη του πηγάδιού καταδεικνύει τις μεγάλες προοπτικές ερευνών σε ηφαιστειακά πετρώματα της Μεσοζωικής παραγωγής στον κόλπο Bohai», δήλωσε ο Xu Changgui, Αναπληρωτής Διευθυντής Εξερεύνησης του CNOOC. «Μαρτυρεί επίσης την πρόοδο στην κατανόηση και τις τεχνολογικές δυνατότητες εκ μέρους της εταιρείας στην αξιοποίηση πόρων σε πεδία μεσαίου και μεγάλου βάθους», πρόσθεσε.