Τα δύο βασικά χρηματιστήρια εμπορευμάτων της Κίνας θα μειώσουν κατά το ήμισυ τα τέλη αντιστάθμισης κινδύνου για τα εισηγμένα προϊόντα, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των χρηστών και να αυξήσουν τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά εμπορευμάτων στον κόσμο

Το Χρηματιστήριο Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης (SHFE) δήλωσε ότι θα μειώσει στο μισό τα τέλη συναλλαγών για τις δραστηριότητες αντιστάθμισης κινδύνου για τα προϊόντα που είναι εισηγμένα στο ίδιο και στο Διεθνές Χρηματιστήριο Ενέργειας της Σαγκάης.

Υπάρχουν συνολικά 23 προθεσμιακά προϊόντα και 9 προϊόντα δικαιωμάτων προαίρεσης και στα δύο χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων μετάλλων, των βιομηχανικών μετάλλων, και της ενέργειας.

Τα τρέχοντα ποσοστά για συναλλαγές αντιστάθμισης στο ΔΧΕ κυμαίνονται από 0,005% έως 0,025% για τον χαλκό, το μαζούτ, και το καουτσούκ. Για τα προθεσμιακά συμβόλαια αργού πετρελαίου, το ποσοστό είναι 1,38 δολάρια) ανά 1.000 βαρέλια, ανέφερε το χρηματιστήριο.

Στόχος είναι η μείωση του κόστους και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, ώστε η προθεσμιακή αγορά να μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την πραγματική βιομηχανία, ανέφερε το SHFE σε ξεχωριστή ανάρτηση. Το SHFE προσέφερε επίσης κάποιες εκπτώσεις τον Σεπτέμβριο για τα τέλη αντιστάθμισης κινδύνου.

Το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Νταλιάν της Κίνας, όπου διαπραγματεύονται ορισμένα βασικά γεωργικά προϊόντα, δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει στο μισό τα τέλη διαπραγμάτευσης για όλες τις συναλλαγές αντιστάθμισης κινδύνου από την 1η Αυγούστου.