Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά τον τεράστιο όγκο αιτήσεων που έχει συγκεντρώσει η ΡΑΕ αλλά και τα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για τροποποίηση του καθεστώτος τιμών (feed in tariffs).

Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά τον τεράστιο όγκο αιτήσεων που έχει συγκεντρώσει η ΡΑΕ αλλά και τα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για τροποποίηση του καθεστώτος τιμών (feed in tariffs). Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας για ένα πιο δίκαιο και μακροπρόθεσμο FIT's αλλά και γενικότερα για την προώθηση του κλάδου των φωτοβολταϊκών παίζει ο Γιώργος Ανεμοδουράς πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). 

Ο Γιώργος Ανεμοδουράς υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον Ελληνικό χώρο που ασχολήθηκε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι χημικός μηχανικός, ενεργειακής κατεύθυνσης, του Ε.Μ.Π ενώ έχει κάνει συμπληρωματικές σπουδές και σεμινάρια με θέματα όπως "Εξοικονόμηση Ενέργειας"   (ΤΕΕ 1979 ) και "Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου" (ΤΕΕ 1979 ) και έχει ειδικευτεί σε θέματα εξοικονόμησης και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Η ενασχόληση του με τις ΑΠΕ χρονολογείται από το 1984, μία εποχή που ήταν υποτυπωδώς ανεπτυγμένα τα φωτοβολταϊκά χάρη στην διαστημική τεχνολογία της ΝΑΣΑ και της αντίστοιχης Σοβιετικής Ένωσης. 

Το 1985 ιδρύει την εταιρεία "ΗΛΙΟΔΥΝΑΜΗ Ε.Π.Ε." της οποίας είναι και Διαχειριστής.  Η  "ΗΛΙΟΔΥΝΑΜΗ Ε.Π.Ε." ήταν εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στην Ελλάδα στο χώρο της μελέτης και εφαρμογής έργων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.λ.π.). Η Ηλιοδύναμη Ε.Π.Ε., μεταξύ πολλών άλλων έργων και καταστάσεων έχει εγκαταστήσει 50 KW φωτοβολταϊκά σε μικρά νησιά του Αιγαίου με τη ΔΕΗ, 100 KW  φωτοβολταϊκά σε υβριδικό σύστημα στη μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου ΄Ορους και εκατοντάδες άλλα KW σε εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, ξενοδοχείων, βιομηχανιών κ.λ.π.  Επίσης έχει εκτελέσει δύο (2) προγράμματα Altener για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ΄Αγιο ΄Ορος και στη Λέσβο, καθώς και δύο (2) πιλοτικές μονάδες αφαλάτωσης με αιολική ενέργεια στη Θηρασιά και στη Σύρο.  Τέλος, ανάπτυξε, σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου 2,5 MW στον Πλάτανο Αχαΐας.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνεχίζεται και το 1995 ιδρύει τις εταιρείες «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» και «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» οι οποίες ανάπτυξαν, εγκατέστησαν και λειτουργούν αρκετά Αιολικά Πάρκα στη Σητεία Κρήτης, στην Εύβοια και στη Λέσβο.
Η εταιρεία «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» συνεχίζει και σήμερα την ανάπτυξη έργων Α.Π.Ε. σ’ όλη την Ελλάδα. Η «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» είναι μέλος της E.W.E.A.

Ο Γιώργος Ανεμοδουράς συμμετέχει ενεργά σε όλους τους φορείς οι οποίοι ασχολούνται με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας και την Ευρώπη και συμμετέχει στις παρακάτω επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις :

  1. 2002-σήμερα:    Πρόεδρος του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ- ΣΕΦ»
  2. 1996-σήμερα:  Μέλος και ταμίας του Δ.Σ. του «ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ  Α.Π.Ε. (ELFORES)» και από τον 07/2004 Αντιπρόεδρος αυτού.     
  3. 1997-σήμερα:  Γενκός Γραμματέας και Ταμίας του Δ.Σ. του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Α.Π.Ε.» (ΕΣΗΑΠΕ)           
  4. 1999-σήμερα:    Μέλος του Δ.Σ. της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Ο Γιώργος  Ανεμοδουράς, είναι γιος του συγγραφέα και δημοσιογράφου Στέλιου Ανεμοδουρά  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949.