Η Ferrari υπόσχεται ότι το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευαστεί «με τον σωστό τρόπο», καθώς η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων προετοιμάζεται για μια νέα εποχή. Πριν από το επίσημο ντεμπούτο του, το πρώτο EV της Ferrari βρίσκεται ήδη σε δοκιμή. Αν και η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η εταιρεία υπόσχεται 

ότι θα είναι «πολύ διασκεδαστικό» στην οδήγηση, όπως περιμένουν οι αγοραστές από αυτήν.

«Οι άνθρωποι αγοράζουν μια Ferrari επειδή όταν αγοράζουν μια Ferrari, διασκεδάζουν πολύ», καυχήθηκε ο CEO Benedetto Vigna. Ο Vigna πρόσθεσε ότι δεν αγοράζουν μια Ferrari για έναν μόνο λόγο, «είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων». Το αφεντικό της Ferrari υπόσχεται ότι το πρώτο της EV θα κατασκευαστεί «με τον σωστό τρόπο».

Εν όψει του ντεμπούτου του, το πρώτο EV της Ferrari βρίσκεται στο δρόμο για δοκιμές. Σύμφωνα με τον Vigna, οι οδηγοί δοκιμών της Ferrari έχουν ήδη οδηγήσει τα πρωτότυπα «αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα».

Οι οδηγοί δοκιμών της Ferrari είναι οι πρώτοι που οδηγούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο Vigna λέει ότι οι οδηγοί δοκιμάζουν πολλά αυτοκίνητα για σύγκριση, «οπότε για εμάς αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο στο οποίο κάνουμε αναφορά».

Το πρώτο EV της Ferrari εντοπίστηκε πρόσφατα να δοκιμάζεται με τροποποιημένα στοιχεία της Maserati Levante, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να πάρει παρόμοια μορφή.

Τιμές εκκίνησης πάνω από 500.000 δολάρια;
Τον περασμένο μήνα, ένα δημοσίευμα του Reuters υποστήριξε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari θα κοστίζει πάνω από 500.000 δολάρια (500.000 ευρώ). Ο Vigna δήλωσε ότι οι αναφορές ήταν «έκπληξη» και δεν επιβεβαίωσε (ή διέψευσε) την τιμή.

Αντίθετα, το αφεντικό της Ferrari είπε: «Καθορίζουμε την τιμή ενός αυτοκινήτου» ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία του. Έτσι, περιμένετε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση.

Η Ferrari άνοιξε τις πόρτες του νέου της e-building τον περασμένο μήνα, όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το εργοστάσιο τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Vigna ισχυρίζεται ότι το e-building θα «φωτίσει το μέλλον της Ferrari.