Tesla: Νέος Πονοκέφαλος για τον Μασκ, Οι Αγορές δεν Εμπιστεύονται Πλέον την Εταιρεία

Tesla: Νέος Πονοκέφαλος για τον Μασκ, Οι Αγορές δεν Εμπιστεύονται Πλέον την Εταιρεία
energia.gr
Τετ, 24 Ιουλίου 2024 - 16:40

Βουτιά κάνουν οι μετοχές της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι κατώτερα των προσδοκιών. Η μετοχή βρέθηκε να υποχωρεί περισσότερο από 8% και στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) υποχωρούσε 7,3%, με τους επενδυτές να εκφράζουν έτσι την απογοήτευσή τους για τα οικονομικά μεγέθη.

Από τις αρχές του έτους η Tesla έχει δει τη μετοχή της να υποχωρεί 1%, την ώρα που ο δείκτης S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς μετοχών, έχει ενισχυθεί πάνω από 16%. Έχει δηλαδή χάσει όλο το φετινό ράλι.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές της παγκοσμίως και να προχωρήσει σε προσφορές και κίνητρα, εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων και αυξανόμενου ανταγωνισμού, ειδικά στην Κίνα, που είναι από τις βασικές αγορές της.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 19,9 δισ. δολάρια. Αν και παραμένει η κορυφαία με διαφορά, βάσει πωλήσεων, εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, χάνει σταδιακά μερίδιο αγοράς από τον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό ανταγωνισμό.