Σύμφωνα με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης περιορισμένες και έμμεσες είναι οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην περιοχή. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν στη διάρκεια της τακτικής, τριήμερης, συνεδρίασής τους, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Βοσνία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

Σύμφωνα με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης περιορισμένες και έμμεσες είναι οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην περιοχή.  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν στη διάρκεια της τακτικής, τριήμερης, συνεδρίασής τους, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Βοσνία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

Kατά το κοινό ανακοινωθέν, οι τράπεζες στη ΝΑ Ευρώπη παραμένουν φερέγγυες και σταθερές, αντιμετωπίζοντας μόνο περιορισμένο αντίκτυπο. Μάλιστα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας, Ιβάν Ισκρόφ δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ότι δεν παρατηρούνται άμεσες επιπτώσεις στα τραπεζικά συστήματα της περιοχής. 

Στο ανακοινωθέν, εξάλλου,τονίζεται ότι «μέχρι στιγμής οι τράπεζες με ισχυρή παρουσία στην περιοχή δεν έχουν άμεση έκθεση σε αγορές που βρίσκονται υπό εξαιρετική πίεση».

Πάντως, στη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε και η ανησυχία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για τις προοπτικές των οικονομιών της περιοχής, καθώς δεν είναι σαφές πόσο ακόμα θα διαρκέσει η κρίση και πόσο ακόμη θα επιβραδύνουν η οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο.

Οι διοικητές υπογράμμισαν, εξάλλου, τη σημασία της συνετής οικονομικής πολιτικής στην περιοχή, υπό το «πρίσμα» της προφύλαξης της οικονομικής σταθερότητας.