Η Schneider Electric Συνεχίζει Σταθερά το Φιλόδοξο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της για τη Βιωσιμότητα

Η Schneider Electric Συνεχίζει Σταθερά το Φιλόδοξο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της για τη Βιωσιμότητα
energia.gr
Παρ, 2 Αυγούστου 2024 - 09:02

H Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τις επιδόσεις της σε θέματα βιωσιμότητας για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο

Η παρακολούθηση και η δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας προόδου του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI) αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την επίτευξη των παγκόσμιων και τοπικών στόχων της εταιρείας για την περίοδο 2021-2025, συμβάλλοντας στις έξι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις της για βιωσιμότητα.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η Schneider Electric κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα "Πιο Βιώσιμες Εταιρείες του Κόσμου για το 2024", που παρουσίασαν το περιοδικό TIME και η Statista, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη στρατηγική σημασία που προσδίδει η εταιρεία στον αντίκτυπο της βιωσιμότητας. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Schneider Electric αναφορικά με τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την τεχνογνωσία της στο να βοηθά τους πελάτες της να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικοί και να µειώσουν τις εκποµπές τους.

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη λίστα του TIME με τις πιο βιώσιμες εταιρείες επιβεβαιώνει πόση δέσμευση και αφοσίωση απαιτούνται για την απανθρακοποίηση της αλυσίδας αξίας και την εξέλιξη των επιχειρηματικών μοντέλων», δήλωσε ο Xavier Denoly, Senior Vice President of Sustainable Development της Schneider Electric. «Έχοντας μόνο ενάμισι χρόνο μπροστά μας για να εκπληρώσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για τη βιωσιμότητα το 2025, κάθε μία από τις μετασχηματιστικές παγκόσμιες και τοπικές πρωτοβουλίες της Schneider μας βοηθάει να χτίζουμε σταθερά και συνειδητά πάνω στα επιτεύγματά μας και να επιδιώκουμε μακροχρόνιο αντίκτυπο».

Αυτό το τρίμηνο, η Schneider Electric διατήρησε τον ρυθμό της στους ακόλουθους τομείς:

  • Δράσεις για την κλιματική αλλαγή: Ξεπέρασε το ορόσημο των 600 εκατομμυρίων τόνων σε εκπομπές άνθρακα που εξοικονομήθηκαν και αποτράπηκαν για τους πελάτες της, αξιοποιώντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, λογισμικό και υπηρεσίες. Η εταιρεία συνεχίζει να σημειώνει σταθερή πρόοδο κάθε τρίμηνο και προχωρά με σταθερά βήματα προς τη επίτευξη του στόχου της να βοηθήσει τους πελάτες της να εξοικονομήσουν και να αποτρέψουν 800 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 έως το 2025. Οι προσπάθειες επιτάχυνσης της απανθρακοποίησης των προμηθευτών και η αντιμετώπιση των εκπομπών scope 3 επιβραβεύτηκαν με εντυπωσιακή πρόοδο, από 19% την ίδια περίοδο πέρυσι σε 33% αυτό το τρίμηνο. Το Πρόγραμμα Zero Carbon Project της Schneider Electric προτρέπει τους στρατηγικούς προμηθευτές να υιοθετήσουν καθαρότερες πηγές ενέργειας, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε παρόχους λύσεων, on-site υποστήριξη, ανάλυση της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξειδικευμένη εκπαίδευση.

  • Ενδυνάμωση όλων των γενεών και παροχή ευκαιριών εκμάθησης και ανάπτυξης για την επίτευξη της φιλοδοξίας της Schneider να εκπαιδεύσει 1 εκατομμύριο ανθρώπους με δεξιότητες διαχείρισης ενέργειας μέχρι το τέλος του 2025. Συνεργαζόμενοι εκτενώς με ΜΚΟ και ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να γίνουν εθελοντές εκπαιδευτές, 682.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επωφεληθεί από αυτές τις ευκαιρίες κατάρτισης και επιχειρηματικότητας. Πρόσφατα, το Ίδρυμα Schneider Electric συνεργάστηκε με την INCO στη Σενεγάλη για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης «Get into Energy Trsansition».

Στο τέλος του τριμήνου, το Sustainability Impact σκορ της Schneider έφτασε το 6,78, κοντά στην τροχιά για την επίτευξη του στόχου των 7,40 στο τέλος του 2024. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην έκθεση Q2 2024 του προγράμματος Sustainability Impact της Schneider, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα προόδου:

 

 

Τα κύρια σημεία βιωσιμότητας του δεύτερου τριμήνου περιλαμβάνουν:

  • Βραβείο για το καλύτερο έγγραφο καταχώρισης στα Βραβεία Διαφάνειας 2024

  • Απονομή πιστοποίησης Living Wage για δεύτερη χρονιά από το Fair Wage Network για τη διασφάλιση ότι όλοι οι εργαζόμενοι εκτιμώνται και αμείβονται δίκαια

  • #Νο1 του Top 25 της Gartner για την εφοδιαστική αλυσίδα

  • Η λύση Schneider Home αναγνωρίστηκε ως το πιο Sustainable Product of the Year για το 2024 από το Green Builder

  • Λανσάρισμα του συστήματος Villaya Flex για την αγροτική ηλεκτροδότηση και την καθαρή ενέργεια για κοινότητες εκτός δικτύου

Schneider Electric - Αποτελέσματα Βιωσιμότητας B' τριμήνου