Τα αιολικά πάρκα συμβάλλουν στην προστασία του τοπικού δασικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές. Έχει διαπιστωθεί και φέτος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, όπου οι υποδομές του αιολικού πάρκου του εταιρικού μας μέλους National Energy βοήθησαν στον περιορισμό και την κατάσβεσή της πριν λίγες εβδομάδες.

Ενδεικτικά:

  • Οι δρόμοι του αιολικού πάρκου επέτρεψαν την εύκολη  μετακίνηση και πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε κρίσιμα σημεία και σε θέσεις που άλλως θα ήταν απροσπέλαστες.
  • Οι πλατείες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών αξιοποιήθηκαν από τους πυροσβέστες ως σημεία παρατήρησης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και συνέβαλαν έτσι στον ακόμα καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων.
  • Το αιολικό πάρκο διέθετε δεξαμενές, αντλίες νερού και άλλους προληπτικά τοποθετημένους πόρους πυρόσβεσης σε άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αυτές οι εγκαταστάσεις διατέθηκαν άμεσα στις πυροσβεστικές ομάδες και αξιοποιήθηκαν πλήρως.
  • Όλες οι ανωτέρω υποδομές (δρόμοι, πλατείες ανέγερσης, πόροι πυρόσβεσης) μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν με την έγκριση και την επίβλεψη των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη νομοθεσία και συντηρούνται από το ίδιο το αιολικό πάρκο με έξοδα της ιδιοκτήτριας.
  • Η ΕΛΕΤΑΕΝ εκφράζει για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της στα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και της δασικής υπηρεσίας, τις τοπικές αρχές, τους εθελοντές και όλους όσοι συμμετείχαν στη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας, όπως και όπως και όλων των πυρκαγιών που έχουν πλήξει την πατρίδα μας και αυτό το καλοκαίρι.