Σήμερα είναι εμπορική διευθύντρια της εταιρείας

Επιστρέφει στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk η Μιλένα Παππά. Η κ. Παππά, κόρη του ισχυρού άντρα της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας με bulk carriers, Πέτρου Παππά, επανέρχεται στο δ.σ. μετά την αποχώρηση του τελευταίου εκπροσώπου της Oaktree Capital Management, που μέχρι πρόσφατα ήταν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Παππάς, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε ακόμα ένα big deal απορροφώντας την Eagle Bulk, «εκ μέρους των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της διοίκησης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που εκπροσώπησαν την Oaktree στο διοικητικό μας συμβούλιο τα τελευταία 10 χρόνια. Η συμβολή τους στην επιτυχία της εταιρείας ήταν ανεκτίμητη».

Η κ. Παππά σήμερα είναι εμπορική διευθύντρια της Star Bulk Carriers. Eίναι κάτοχος διπλού πτυχίου στην Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Cass του Λονδίνου.

Είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Star Bulk και πάλι, από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2014. Είναι επίσης επικεφαλής της Oceanbulk, της private ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας που εξειδικεύεται στο χύδην ξηρό φορτίο.

Δραστηριοποιείται και στα κοινά της ναυτιλίας, και ιδιαίτερα στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Helmepa, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που έχει ως στόχο την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση που προκαλείται από τα πλοία.

Η Star Bulk έχει έναν στόλο από 159 πλοία, συμπεριλαμβανομένων και πέντε υπό ναυπήγηση.

Η εταιρεία κατά τη διάρκεια του 2024, εκτός από τη μεγάλη συγχώνευση που πέτυχε με την Eagle Bulk, προχώρησε και στην πώληση 10 πλοίων, με έσοδα 180 εκατ. δολάρια.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")