Η εταιρεία ανάπτυξης των ΗΑΕ, η Masdar και η Infinity Power υπέγραψαν επίσημα συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την αιγυπτιακή εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (EETC) για τη μακροπρόθεσμη προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται από χερσαίο αιολικό πάρκο 200MW, στο Ras Ghareb, στην περιοχή του Κόλπου του Σουέζ.

Μόλις κατασκευαστεί, το έργο θα παράγει κατ' εκτίμηση 810.000MWh ετησίως και θα αποτελέσει την τελευταία από μια σειρά εξελίξεων για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Infinity Power.

Στην επίσημη τελετή υπογραφής, που πραγματοποιήθηκε στο αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο στην πόλη Al-Alamein, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Moustafa Madbouly και ο υπουργός βιομηχανίας και προηγμένης τεχνολογίας των ΗΑΕ, πρόεδρος της COP28 και πρόεδρος της Masdar Ahmed Al Jaber.
Οι συμφωνίες υπογράφηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar Mohamed Jameel Al Ramahi, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Infinity Power Nayer Fouad, τον εκτελούντα χρέη προέδρου της EETC Salah Ezzat και τον διευθύνοντα σύμβουλο της NREA Mohamed El-Khayat.

Παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Ηλεκτρισμού και Ενέργειας Mahmoud Mustafa Kamal Esmat, ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρισμού και Ενέργειας Sabah Mashali, ο πρόεδρος της Infinity Power Mohamed Ismail Mansour, ο διευθυντής κυβερνητικών υποθέσεων Hisham El Gamal, Infinity Power, ο διευθυντής της Infinity Power για τη Βόρεια Αφρική Mokhtar AbulAta και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Infinity Power Nourhan Ghareeb.

 

Ο οργανισμός στοχεύει σε 10GW λειτουργικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Αυτό έχει τη δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 12 εκατομμύρια σπίτια σε ολόκληρη την ήπειρο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας και θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση περίπου 15 έως 20 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.