Οι Εξαγωγικές Παραγγελίες της Ταϊβάν τον Ιούλιο Ξεπέρασαν τις Προβλέψεις Λόγω της Ζήτησης Τσιπ AI

Οι Εξαγωγικές Παραγγελίες της Ταϊβάν τον Ιούλιο Ξεπέρασαν τις Προβλέψεις Λόγω της Ζήτησης Τσιπ AI
energia.gr
Τρι, 20 Αυγούστου 2024 - 12:49

Οι εξαγωγικές παραγγελίες της Ταϊβάν αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, καθώς η ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης συνέχισε να αυξάνεται και η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει η δυναμική αυτή να επεκταθεί και τον Αύγουστο, όπως αναφέρει το Reuters. Οι εξαγωγικές παραγγελίες τον περασμένο μήνα σημείωσαν άλμα 4,8% στα 50,03 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε

την Τρίτη το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων. Αυτό ξεπέρασε την αύξηση 2,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters και ξεπέρασε την επέκταση 3,1% του Ιουνίου.

Οι παραγγελίες για αγαθά από την Ταϊβάν, όπου εδρεύουν τεχνολογικοί γίγαντες όπως η TSMC, κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ, αποτελούν καμπανάκι της παγκόσμιας ζήτησης τεχνολογίας.

«Οι ισχυρότερες του αναμενόμενου παραγγελίες οφείλονται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για υπολογιστές υψηλής ταχύτητας και στις προετοιμασίες για νέα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αυτά θα στηρίξουν την αύξηση των παραγγελιών το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι παραγγελίες της Ταϊβάν τον Ιούλιο για τηλεπικοινωνιακά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 11,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι συνολικές παραγγελίες από την Κίνα υποχώρησαν κατά 0,1% έναντι αύξησης 3,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι παραγγελίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 14,3%, υψηλότερα από την αύξηση 3,7% τον Ιούνιο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι αναμένει ότι οι εξαγωγικές παραγγελίες τον Αύγουστο θα αυξηθούν μεταξύ 6,7% και 11,0% σε ετήσια βάση.

Οι παραγγελίες από την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6,1% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 6,3% τον Ιούνιο.

Από την Ιαπωνία, οι παραγγελίες σκαρφάλωσαν 2,4% τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 9,2% τον Ιούνιο.