Εργαζόμενη για να αναπτύξει τη μακροπρόθεσμη θέση της στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η HD Hyundai εντείνει την εστίασή της στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τις δυνατότητές τους τόσο στη βιομηχανία όσο και στον ναυτιλιακό τομέα. Ο όμιλος δημιουργεί ένα νέο τμήμα και αναφέρει ότι αποκτά πλειοψηφικό μερίδιο σε μια φινλανδική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην αναδυόμενη τεχνολογία.

Η εταιρεία λέει ότι πιστεύει ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς για κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης είναι «υποσχόμενες». Πιστεύουν ότι η αρχική ισχυρή ανάπτυξη θα προέλθει από τις αγορές σταθερής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθούμενες από την ηλεκτρόλυση και την αγορά κυψελών καυσίμου πλοίων.

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, μέχρι στιγμής, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό πειραματικές, αλλά έχουν κάποιες υποσχόμενες πρώιμες εφαρμογές, για παράδειγμα με κρουαζιερόπλοια. Η MSC Cruises, η Viking και η Silversea Cruises είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τοποθετήσει πειραματικά συστήματα στα νέας κατασκευής κρουαζιερόπλοια τους, ενώ τα ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένου του Fincantieri, αναφέρουν ότι εργάζονται για μεγάλες χωρητικότητες. Μία από τις πρώιμες εφαρμογές είναι η τροφοδοσία κρουαζιερόπλοιων ενώ βρίσκονται δίπλα σε λιμάνια ως εναλλακτική λύση έναντι της ηλεκτροδότησης από την ξηρά ή όπου η ενέργεια από την ξηρά δεν είναι διαθέσιμη.

Η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering ανακοίνωσε πολλά βήματα ξεκινώντας με μια δέσμευση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας με το όνομα HD Hydrogen. Η εταιρεία θα παράσχει τη δομή για τον όμιλο καθώς στοχεύει να δημιουργήσει μια πλήρη αλυσίδα αξίας για την παραγωγή, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη χρήση υδρογόνου.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα πραγματοποίησε επένδυση 81 εκατομμυρίων δολαρίων παίρνοντας πλειοψηφικό μερίδιο στην Convion, μια φινλανδική εταιρεία. Ξεκίνησε το 2012, η ​​εταιρεία είναι ένας προγραμματιστής που εμπορευματοποιεί συστήματα κυψελών καυσίμου στερεού οξειδίου για κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας σε βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές.

Η τεχνογνωσία και το ιστορικό της Convion θεωρούνται βασικό πλεονέκτημα. Το HD Hyundai επισημαίνει το υψηλό επίπεδο του δύσκολου και μακροχρόνιου χρονοδιαγράμματος για την ανάπτυξη τεχνολογιών SOFC και SOEC. Η εταιρεία δήλωσε στην ανακοίνωση της επένδυσής της ότι η αποδεδειγμένη και αποκλειστική τεχνολογία συστήματος της Convion διευκολύνει την ευελιξία στοίβας κυψελών και καυσίμου παρέχοντας μια επεκτάσιμη προσέγγιση για την κάλυψη της βιομηχανικής ζήτησης.

Η HD Hyundai πραγματοποίησε επίσης μια επένδυση που ανακοινώθηκε πέρυσι σε μια εσθονική εταιρεία, την Elcogen, η οποία παράγει βασικά εξαρτήματα και στοίβες για εφαρμογές SOFC.

Το Convion θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας και το μάρκετινγκ στην Ευρώπη. Η HD Hydrogen σχεδιάζει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλεια ενώ η HD KSOE θα επικεντρωθεί στις εφαρμογές για τη ναυτιλία. Η εταιρεία λέει ότι αυτό είναι μέρος της ευρύτερης εστίασής της στην ανάπτυξη μελλοντικών πηγών ενέργειας που περιλαμβάνει επίσης πηγές όπως μικρούς αρθρωτούς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Η HD KSOE λέει ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη θέση στη μελλοντική πράσινη ναυπηγική βιομηχανία.