Η προσήλωση στη δημιουργία αξίας έναντι της αύξησης του όγκου πωλήσεων, η αύξηση των εξαγωγών και η βελτιστοποίηση της λειτουργικής αριστείας, εξυπηρετώντας αποδοτικά την αναπτυσσόμενη αγορά σε ενεργειακές υποδομές, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της Cenergy Ηoldings.

Αυτά ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου στους αναλυτές. Αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση τον Οκτώβριο, τονίστηκε ότι στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί η δραστηριότητα της εταιρείας στην ενεργειακή αγορά των ΗΠΑ.

 

Σημαντική ευκαιρία

Η Cenergy Holdings διακρίνει μία σημαντική ευκαιρία στις ΗΠΑ, που αποτελεί μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία παρουσιάζει παρόμοιες μακροχρόνιες τάσεις με τις υπόλοιπες βασικές αγορές της εταιρείας, όπως είναι η αύξηση του πληθυσμού, η αστικοποίηση και ο αυξανόμενος αριθμός κέντρων δεδομένων, παράγοντες που ενισχύουν τη συνολική ζήτηση για ενέργεια.

Όπως έχει αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, ο τομέας καλωδίων θα συνεχίσει να εκτελεί το ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών του, που αποτελεί, μεσοπρόθεσμα, τον βασικό πυλώνα για τις ισχυρές οικονομικές του προοπτικές. Επιπρόσθετα, ο τομέας αναπτύσσει όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και επενδύει επιλεκτικά στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ΗΠΑ.

Η αυξημένη παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και οι βελτιώσεις στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας είναι ορισμένες από τις κύριες τάσεις, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, που έχουν ενισχύσει σημαντικά τον στρατηγικό ρόλο της βιομηχανίας καλωδίων στην παγκόσμια οικονομία.

Ο τομέας των σωλήνων χάλυβα συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία του, βασιζόμενος στην ενισχυμένη θέση του στις διεθνείς αγορές και την υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής του ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί νέες επενδύσεις για τη βελτίωση και αύξησή της, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Κοιτώντας μπροστά, η Σωληνουργεία Κορίνθου υπολογίζει ότι η αγορά των αερίων καυσίμων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς θα αποτελέσει το κύριο μεταβατικό καύσιμο και θα οδηγήσει βραχυπρόθεσμα σε έργα αγωγών δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) και μεσοπρόθεσμα σε έργα υποδομής υδρογόνου. Η βελτίωση των συνθηκών αγοράς συμβάλλει και στην ενίσχυση του ανεκτέλεστου υπολοίπου, τροφοδοτώντας θετικές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Οι θυγατρικές

Η Cenergy Holdings, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή απόδοση των θυγατρικών της, τις ευνοϊκές προοπτικές της αγοράς, τις μακροχρόνιες μεγάλες τάσεις στην ηλεκτροδότηση και την πράσινη ενέργεια, καθώς και το ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, φιλοδοξεί να επιτύχει μεσοπρόθεσμα οικονομικές επιδόσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν οργανική αύξηση των πωλήσεων άνω του 12% ετησίως και ετήσιο αναπροσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 380 - 420 εκατ. ευρώ.

12% οργανική αύξηση των πωλήσεων ετησίως είναι ένας από τους στόχους της Cenergy Holdings.

 

*Πηγή: Ναυτεμπορική