BYD: Περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ για να ανακοινώσει το νέο της εργοστάσιο EV στη Β. Αμερική

BYD: Περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ για να ανακοινώσει το νέο της εργοστάσιο EV στη Β. Αμερική
energia.gr
Τετ, 4 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:52

Η BYD περιμένει να δει αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ή η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ πριν αποκαλύψει τα σχέδιά της για ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό. Σύμφωνα με νέα έκθεση, η BYD καθυστερεί τη μεγάλη ανακοίνωση καθώς αναμένει το αποτέλεσμα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής EV της Κίνας συνέχισε το σερί ανάπτυξής του, αφού σημείωσε άλλο ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων τον περασμένο μήνα.

Ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας της BYD με ρεκόρ πωλήσεων.

Αφού πούλησε άλλα 145.627 ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα, η BYD ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων EV για το 2024. Οι πωλήσεις EV της BYD έχουν αυξηθεί κατά 13% μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης εξακολουθεί να προέρχεται από την Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά EV στον κόσμο. Ωστόσο, η BYD αναμένει ότι η δυναμική θα αυξηθεί στο εξωτερικό. Η BYD έχει πουλήσει σχεδόν 265.000 οχήματα στο εξωτερικό. Καθώς λανσάρει νέα μοντέλα σε αναπτυσσόμενες αγορές EV όπως η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία και η Ευρώπη, η BYD βλέπει ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται γρήγορα.

Για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, η BYD σχεδιάζει να ανοίξει αρκετές νέες εγκαταστάσεις εκτός Κίνας.

Η BYD άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο. Σχεδιάζει επίσης εγκαταστάσεις στο Πακιστάν, την Τουρκία, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg, ενδέχεται να μην ακούσουμε επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματισμένη επένδυση στο Μεξικό μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Η BYD βάζει το εργοστάσιο στο Μεξικό σε αναμονή

Αρκετές πηγές ανέφεραν ότι η BYD εξέταζε τρεις τοποθεσίες, αλλά έχει σταματήσει να ψάχνει ενεργά. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωποι της BYD επισκέφθηκαν τον Μάρτιο τη Γουαδαλαχάρα, μία από τις περιοχές που εξετάζονται. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του Dolphin Mini, η ανώτερη αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, επισκέφθηκε επίσης την Πόλη του Μεξικού.

Το Μεξικό είναι ένα καυτό σημείο για επενδύσεις σε EV. Οι εγχώριες πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν και η χώρα αναμένεται να λειτουργήσει ως εξαγωγικός κόμβος. Η Tesla, η Kia, η BMW και η Stellantis σχεδιάζουν επίσης να κατασκευάσουν EV στο Μεξικό.

Με νέα μοντέλα να κυκλοφορούν, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της φορτηγού, του Shark PHEV pickup, η BYD βλέπει το Μεξικό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης.