E.ON Ουγγαρίας: Κατασκευάζει Ηλιακό Πάρκο 54 GWh για το Εργοστάσιο της BMW στο Ντέμπρετσεν

E.ON Ουγγαρίας: Κατασκευάζει Ηλιακό Πάρκο 54 GWh για το Εργοστάσιο της BMW στο Ντέμπρετσεν
energia.gr
Πεμ, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:18

Από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους 54 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής πράσινης ενέργειας θα παράγονται ετησίως από ένα νέο ηλιακό πάρκο που κατασκευάστηκε για το ΞBMW Group Ουγγαρίας, όπως αναφέρει η E.ON Ουγγαρίας, προσθέτοντας ότι η κατασκευή της εγκατάστασης με 70.000 ηλιακούς συλλέκτες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της BMW στο Ντέμπρετσεν της ανατολικής Ουγγαρίας, όπου η παραγωγή θα τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός ενός έτους, πρόσθεσε η εταιρεία.

Τα ηλιακά πάνελ που περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους θα συλλέγουν και θα μετατρέπουν όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιακή ενέργεια σε πράσινη ενέργεια σε μια έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων, δήλωσε η E.ON.

Η E.ON ανακοίνωσε ότι εκτός από την εγκατάσταση του ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας, η εταιρεία είναι επίσης έτοιμη να τον λειτουργήσει για δεκαετίες, υποστηρίζοντας έτσι μακροπρόθεσμα τη λειτουργία της Ουγγαρίας του BMW Group, καθώς και τους στόχους της πόλης και της περιοχής του Ντέμπρετσεν που είναι βιώσιμοι και φιλικοί προς το κλίμα.

Το έργο τέθηκε πλήρως σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση στην πόλη, στην οποία συμμετείχαν ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου, ο Marc Spieker, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της E.ON και ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW International.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας E.ON Hungária ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) στο Soroksár, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αναβαθμίζει το ηλεκτρικό της δίκτυο στην Ουγγαρία με στόχο τη διευκόλυνση της σύνδεσης των εξαρτώμενων από τις καιρικές συνθήκες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως των οικιακών ηλιακών συλλεκτών, στο δίκτυο.