Μια ιδιαίτερα δυναμική και με σπουδαία προοπτική συνεργασία εγκαινιάζουν οι εταιρείες του ομίλου Πάνου Λασκαρίδη «Laskaridis Shipping» και «Lavinia Corporation»

Ο όμιλος συνήψε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Liaoyu για τη σύσταση κοινοπραξίας, με την επωνυμία «Fresh Cool Logistical Services».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου Π. Λασκαρίδη, η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα δραστηριοποιείται στη μεταφορά krill (είδος αρκτικής γαρίδας) και λοιπών αλιευμάτων. O όμιλος θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του στη διαχείριση πλοίων για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Liaoyu Group, η οποία ειδικεύεται στην αλιεία και την επεξεργασία τροφίμων.

Στο πλαίσιο της κοινοπραξίας, θα τοποθετηθεί παραγγελία για την κατασκευή δύο πλοίων-ψυγείων, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 11.000 τονων. Τα πλοία θα μεταφέρουν εμπορεύματα της Liaoyu Group αλλά θα εξυπηρετούν και τις μεταφορικές ανάγκες της Lavinia Corporation. Επιπλέον, η Fresh Cool Logistical Services θα διατηρήσει δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή δύο ακόμα πλοίων ίδιων προδιαγραφών.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")