88η ΔΕΘ – OT FORUM – Μητρόπουλος: Εξοικονόμηση Έως 18.000 Ευρώ Ανά Νοικοκυριό με το Φυσικό Αέριο

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Μητρόπουλος: Εξοικονόμηση Έως 18.000 Ευρώ Ανά Νοικοκυριό με το Φυσικό Αέριο
energia.gr
Σαβ, 7 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:09

Στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, βρέθηκε ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος, γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελλάδος

«Μας αρέσει ο τίτλος “Φυσικό Αέριο” παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται σε όλες τις αγορές και όχι μόνο στο φυσικό αέριο» είπε ο κ. Μητρόπουλος σημειώνοντας ότι «ακολουθούμε ένα διεθνές παράδειγμα με την ονομασία ουσιαστικά να σηματοδοτεί το από πού ξεκινήσαμε».

Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της πριν 20 χρόνια και «φιλοσοφία μας πάντα ήταν να κάνουμε τους καταναλωτές μας ευτυχισμένους» είπε ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελλάδος τονίζοντας ότι αυτό έχει εκτιμηθεί από τους πελάτες. «Τα τελευταία χρόνια η αγορά απελευθερώθηκε, μεγαλώνουν συνεχώς τα μερίδιά μας και πλέον δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ελλάδα», είπε.

Αναφερόμενος στη θέση της Φυσικό Αέριο Ελλάδος, στη βασική της δραστηριότητα, δηλαδή στο φυσικό αέριο, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι η εταιρεία παραμένει στην 1η θέση σε κατανάλωση στις αρχές του 2024.

«Όποιος επέλεξε την εταιρεία μας για ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κερδισμένος»

Σε ερώτηση αν τελικά συμφέρει τον τελικό καταναλωτή, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί επένδυση. Όπως είπε, πριν δύο χρόνια είχαμε την ενεργειακή κρίση, ανταπεξήλθαμε και πλέον η εξοικονόμηση είναι 36% ή περίπου 18.000 ευρώ ανά νοικοκυριό ενώ πέρυσι σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης η εξοικονόμηση έφτασε έως και το 49%, με μια μέση πολυκατοιχία να κάνει απόσβεση σε 1 με 1,5 χρόνο.

Αντίτοιχα, η εξοικονόμηση για μια επιχείρηση φτάνει έως και το 62%, σημειώνοντας ότι αυτό φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία. Σημείωσε ακόμα ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2030 η κατανάλωση φυσικού αερίου θα αυξηθεί έως και 30%.

Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Αναφερόμενος στην αγορά ρεύματος, τόνισε ότι η Φυσικό Αέριο Ελλάδος είναι ένας νέος παίκτης στη συγκεκριμένη αγορά με το μερίδιο να κυμαίνεται στο 3,5% και 6,5% στη μέση τάση, ενώ για το 2023 και εντός του 2024 η εταιρεία είχε για αρκετούς μήνες  τα χαμηλότερα τιμολόγια της αγοράς. Όποιος επέλεξε την εταιρεία μας, είπε, για ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κερδισμένος.

Συνολικά για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι το 2024 είναι σημαντική χρονιά για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα, ενώ και το σύστημα με τα «χρωματιστά τιμολόγια» θα ωριμάσει και θα ωφελήσει τον καταναλωτή.

Ωστόσο, όπως είπε, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιήθηκε πριν από 17 χρόνια, ο βασικό προμηθευτής της αγοράς είχε 5,5 εκατομμύρια πελάτες και έχει απωλέσει 30.000 πελάτες, το 7μηνο του 2024 «απώλεσε» μόνο 15.000 πελάτες. «Ουσιαστικά οι υπόλοιποι ανακυκλώνουμε τους ίδιους πελάτες», είπε τονίζοντας ότι ο πελάτης πρέπει να έχει μεγάλη δυνατότητα επιλογών και ρόλο σε αυτό πρέπει να έχει η ΡΑΑΕΥ

Τέλος, όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, η μετακίνηση από πάροχο είναι εξαιρετικά εύκολη πλέον ενώ τόνισε ότι «για να ανοίξει η αγορά πρέπει να δουλέψουν όλοι οι φορείς ώστε να τονωθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών».

(από ot.gr)