Οι προβληματισμοί της Λευκωσίας για GSI – Χρήσιμη από όλα τα μέρη η σύσκεψη της Τρίτης

Οι προβληματισμοί της Λευκωσίας για GSI – Χρήσιμη από όλα τα μέρη η σύσκεψη της Τρίτης
energia.gr
Δευ, 9 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:53

Χρήσιμη από όλα τα μέρη θεωρείται η σύσκεψη που έχει ανακοινωθεί για την ερχόμενη Τρίτη, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την Παρασκευή. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση στο Προεδρικό και ερωτηθείς τι μεσολάβησε και δεν έγινε

η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η ευρύτερη εμπειρία της χώρας σε τέτοιου μεγέθους και σημασίας έργα «μάς επιτάσσει να αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές, όλες οι παράμετροι, να μην υπάρχει καμία ασάφεια, εποικοδομητική ή μη, και βεβαίως να μην υπάρχουν κενά στις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται».

Όπως σημείωσε, ο στόχος είναι αυτό το έργο, αλλά και όλοι οι πυλώνες που έθεσε η κυβέρνηση στον ενεργειακό της σχεδιασμό, να ανακουφίσουν τα κυπριακά νοικοκυριά και τον Κύπριο καταναλωτή και να οδηγήσουν στη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η σύσκεψη της Τρίτης είναι ακριβώς μια ευκαιρία για να μπορέσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και αυτό θεωρήθηκε ορθό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να συζητηθούν όλες αυτές οι πτυχές με μια ενιαία ερμηνεία, με μια ενιαία ανταλλαγή απόψεων ως προς τα ζητήματα, τα οποία χρήζουν σε αυτό το στάδιο της συζήτησης, διευκρίνισης», ανέφερε.