HELLENiQ ENERGY: Θερμή Υποδοχή στην Ελληνική Αποστολή που Επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024»

HELLENiQ ENERGY: Θερμή Υποδοχή στην Ελληνική Αποστολή που Επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024»
energia.gr
Τρι, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:41

Τις αθλήτριες και τους αθλητές  της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που επέστρεψαν από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024» καλωσόρισε η HELLENiQ ENERGY, σε τελετή υποδοχής που διοργάνωσε προκειμένου να πει το δικό της «ευχαριστώ» στην ομάδα που σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά κάνοντας για ακόμα μία φορά όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε

τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης έδωσαν συγχαρητήρια στους αθλητές που με το ήθος, την υπομονή και την επιμονή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι «τα όνειρα δεν έχουν όρια».

Η HELLENiQ ENERGY, ως Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε προσπάθεια των αθλητών να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης και έμπρακτης συμμετοχής στη κοινωνία, η HELLENiQENERGY συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση του αθλητισμού και κυρίως του δικαιώματος και της δυνατότητας συμμετοχής στους νέους και τα άτομα με αναπηρία. Προς την κατεύθυνση αυτή και με στόχο την προώθηση του παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα το Παραολυμπιακό Πανόραμα, στο οποίο το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα παραολυμπιακά αθλήματα και τους Έλληνες αθλητές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας στην HELLENiQ ENERGY να υποδεχόμαστε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα που μας εκπροσώπησε επάξια, για άλλη μια φορά, στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.Εμείς σαν Έλληνες νιώθουμε περήφανοι για τις επιτυχίες τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι ίδιοι οι αθλητές είναι ακόμη πιο χαρούμενοι και περήφανοι για τη πορεία τους και τη θέληση να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, φτάνοντας σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Σαν εταιρία, θεωρούμε ότι προσπάθειες όπως αυτή αξίζουν της προσοχής και της έμπρακτης υποστήριξής μας και για το λόγο αυτό στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στηρίζοντας κάθε προσπάθεια των αθλητών να κατακτούν συνεχώς νέες κορυφές.»

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην HELLENiQ ENERGY για την ουσιαστική και δυναμική συμβολή της στην προσπάθεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας. Όλοι μας αισθανθήκαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια σε κάθε συμμετοχή των αθλητών μας, που υπερέβαλλαν εαυτόν και εκπροσώπησαν  επάξια τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο που φοράνε στο στήθος. Πάθος, αφοσίωση, αγάπη για τη Ζωή, αυτά είναι τα συγκλονιστικά μηνύματα που έστειλαν σε όλη την κοινωνία και στα νέα παιδιά. Γνωρίζουμε τις θυσίες τους για να φτάσουν στην επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου. Όλοι τους είναι νικητές και εμείς θα στεκόμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί. Η υιοθέτηση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για τη προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, συνιστά απαρέγκλιτα προτεραιότητα της Πολιτείας και δέσμευση της Κυβέρνησής μας.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης τόνισε: «Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, και στην ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη του Παρισιού επιβεβαιώθηκε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό. Για 12 μέρες τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας έκαναν όλους περήφανους εντός αγωνιστικών χώρων με τα κατορθώματα τους και εκτός με το ήθος που έδειξαν και τα δυνατά μηνύματα που πέρασαν στην κοινωνία. Μηδενός εξαιρουμένου, κάθε ένας και κάθε μια από τους 37 αθλητές και αθλήτριες αλλά και τους τρεις συνοδούς - συναθλητές, κατέθεσαν και την ψυχή τους αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα μας. Όμως ο αγώνας τους δεν ήταν μόνο αυτές οι 12 μέρες στο Παρίσι που έκαναν όλους τους Έλληνες να μας αγκαλιάσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε ότι περισσότερο από ποτέ, αυτή τη φορά ήταν στον πλευρό μας. Προηγήθηκαν 1027 μέρες από τη 15η Νοεμβρίου 2021 που η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έβαλε μπρος το πλάνο για το Παρίσι με στόχο το αποτέλεσμα των τελευταίων 12 ημερών. Αυτή η πορεία των 1027 ημερών ήταν πολύ δύσκολη γιατί το επίπεδο στα Παραολυμπιακά αθλήματα έχει ανεβεί πάρα πολύ παγκοσμίως και δε θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, αν δεν είχαμε στο πλευρό μας συνοδοιπόρους όπως η HELLENiQENERGY που όχι μόνο μας στήριξε με κάθε τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό, αλλά ήταν και μαζί μας σε κάθε προσπάθεια στο Παρίσι. Μαζί στην αγωνία κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των αθλητών μας, μαζί στη χαρά της επιτυχίας, μαζί και στη στεναχώρια όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα τα θέλαμε. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για το Λος Άντζελες. Έχουμε 1405 μέρες προετοιμασίας για να ξεπεράσουμε την πολύ μεγάλη επιτυχία του Παρισιού και από την Ομάδα μας, δεν περισσεύει κανένας».