Ως παγκόσμιος εταιρικός πολίτης, η LG έχει από καιρό δεσμευτεί να διαμορφώσει ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Αυτές οι προσπάθειες δεν πέρασαν απαρατήρητες, με την S&P Global να αναγνωρίζει πρόσφατα την αφοσίωση της εταιρείας σε ένα πιο πράσινο μέλλον

Το ετήσιο yearbook Αειφορίας της S&P Global βασίζεται στην αξιολόγηση της παγκόσμιας εταιρικής βιωσιμότητας της S&P (CSA) του προηγούμενου έτους, η οποία αξιολογεί διεξοδικά τις πρακτικές βιωσιμότητας κάθε εταιρείας. Η CSA συγκρίνει εταιρείες σε 62 κλάδους μέσω ειδικών ερωτηματολογίων για τον κλάδο εδώ και 25 χρόνια.

Η LG έλαβε υψηλές βαθμολογίες στη φετινή αξιολόγηση, ιδιαίτερα στους τομείς του περιβάλλοντος και της διακυβέρνησης. Στον περιβαλλοντικό τομέα, η LG πέτυχε τέλεια αποτελέσματα στην κυκλικότητα των πόρων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ενέργειας, αποβλήτων και υδάτων, και σημείωσε σημαντικούς βαθμούς για τη συστηματική στρατηγική της για το κλίμα. Η LG παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων S&P Global Sustainability Awards 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ για να αποδεχτεί την πολυπόθητη διάκριση.

Στην κατηγορία «Εξοπλισμός & Προϊόντα Αναψυχής και Βιομηχανία Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών», η LG έλαβε βαθμολογία 71 στα 100, την υψηλότερη μεταξύ 109 εταιρειών, κερδίζοντας μια θέση στο διάσημο «Top 1%». Από τις 9.400 εταιρείες σε 62 κλάδους που αξιολογήθηκαν, μόνο 66 εταιρείες μπήκαν στο «Κορυφαίο 1%» και μόνο 6 από αυτές είναι από τη Νότια Κορέα.

Από το 2019 που ανακοίνωσε τον στόχο της να επιτύχει έως το 2030 ουδετερότητα στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο στάδιο της κατασκευής, η LG αντιμετωπίζει ενεργά την κλιματική κρίση. Έγινε η πρώτη εταιρεία οικιακών συσκευών που επαλήθευσε τους στόχους μείωσης των αερίων θερμοκηπίου από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Στην Έκθεση Αειφορίας 2023-2024, η LG αποκάλυψε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου υπολογίζοντας και τις 15 κατηγορίες εκπομπών του πεδίου 3. Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και αναπτύσσει χάρτινα προστατευτικά υλικά για συσκευασία, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσπάθειές της να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες μείωσης των πλαστικών.

Όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, έχουν επαινεθεί η εταιρική ηθική, η καινοτόμος διαχείριση και οι διαφανείς γνωστοποιήσεις της LG. Για να προωθήσει ένα περιβάλλον όπου κάθε εργαζόμενος σε όλο τον κόσμο μπορεί να τηρεί την εταιρική του ηθική, η LG έχει διανείμει τον Κώδικα Δεοντολογίας σε περισσότερες από 10 γλώσσες παγκοσμίως. Φέτος, εισήγαγε μια ενιαία Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη θέσπιση συνεπούς διασυνοριακής πολιτικής, επιδεικνύοντας το σεβασμό της εταιρείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δέσμευσή της στα διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, μετά τον χαρακτηρισμό του LG Smart Park στο Changwon ως Εργοστάσιο Καινοτομίας από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2022, το εργοστάσιο της εταιρείας στο Τενεσί στις ΗΠΑ πέτυχε την ίδια αναγνώριση πέρυσι, σημειώνοντας ένα ιστορικό επιτυχημένων καινοτόμων πρακτικών διαχείρισης.

Για να πραγματοποιήσει το όραμά της Better Life For All, η LG καθιέρωσε έξι στρατηγικά καθήκοντα για τη διαχείριση ESG πέρυσι, εστιάζοντας σε δύο βασικούς τομείς: τα «3C» για τον πλανήτη (ουδετερότητα άνθρακα, κυκλικότητα και καθαρή τεχνολογία) και τα «3D» για τον πλανήτη. άτομα (σχεδιασμός για όλους, αξιοπρεπής χώρος εργασίας και διαφορετικότητα και ένταξη).

Για να αντιμετωπίσει τα «3C», η LG εργάζεται για τη μετάβασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επεκτείνοντας την ανακύκλωση απορριμμάτων, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής απόδοσης και χρησιμοποιώντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα «3D» επικεντρώνονται στη διασφάλιση των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας, υγείας, εργασιακών δικαιωμάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, προωθώντας παράλληλα τη στρατολόγηση και ανάπτυξη γυναικών και ατόμων με αναπηρίες, βελτιώνοντας παράλληλα την προσβασιμότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της .

Για να τιμήσει τη δέσμευσή της να πραγματοποιήσει μια Καλύτερη Ζωή για Όλους, η LG παραμένει σταθερή στην αφοσίωσή της στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως για τα εξαιρετικά της επιτεύγματα στη διαχείριση ESG, η εταιρεία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις ευθύνες και τους ρόλους της στον οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό τομέα. Μείνετε συντονισμένοι στο LG Newsroom και ανακαλύψτε περισσότερους τρόπους με τους οποίους η LG προωθεί τη βιωσιμότητα παγκοσμίως.