Η επιχείρηση ανεμογεννητριών της GE Vernova αναμένεται να καταγράψει ζημίες ύψους 300 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2024. Στις οικονομικές της προβλέψεις για το σύνολο του έτους 2024, η εταιρεία ανέφερε ότι ο λόγος οφείλεται στο συνεχιζόμενο κόστος των υπεράκτιων αιολικών, παρά το γεγονός ότι οι χερσαίες αιολικές παραδίδουν κερδοφορία για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

 

Η GE Vernova αναμένει «πρόσθετη δύναμη» στους τομείς της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης, με αμφότερους να τείνουν προς το υψηλότερο άκρο των κατευθυντήριων οδηγιών για το περιθώριο EBITDA, «για να αντισταθμίσει το πρόσθετο κόστος στον τομέα της αιολικής ενέργειας, λόγω των πρόσφατων γεγονότων με τα υπεράκτια αιολικά πτερύγια».
Ο διευθύνων σύμβουλος Scott Strazik κατηγόρησε τα κόστη που σχετίζονται με καθυστερήσεις στην κατασκευή δύο έργων στα οποία η GE Vernova εγκαθιστά σήμερα ανεμογεννήτριες, το Dogger Bank A 1,2GW στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Vineyard Wind 804MW στις ΗΠΑ.

«Δεν κάναμε ούτε κατά διάνοια τόσες εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσες περιμέναμε», δήλωσε ο Strazik, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση συνεχίστηκε στο Dogger Bank, ενώ οι εργασίες στο Vineyard Wind περιορίζονται ακόμη σε πύργους και ατρακτίδια.

Ο Strazik δήλωσε ότι ενώ η εταιρεία ήλπιζε ότι το αιολικό της τμήμα θα ήταν κερδοφόρο το τρίτο τρίμηνο, η κερδοφορία πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

«Αναμένουμε να δούμε μέτρια κερδοφορία στον τομέα της αιολικής ενέργειας το τέταρτο τρίμηνο του 24», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Χρειαζόμαστε τις επόμενες 90 ημέρες για να αρχίσουμε να επιταχύνουμε εκ νέου την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία».

Η ζημία ύψους 300 εκατ. δολαρίων στο αιολικό τμήμα της εταιρείας έρχεται παρά τα πέντε συνεχόμενα τρίμηνα κερδοφορίας στο χερσαίο τμήμα του αιολικού τμήματος.