Πυρκαγιά στη Motor Oil (upd): Ελαφρά Τραυματισμένοι στα Άνω Άκρα Τρεις Εργαζόμενοι Εταιρείας Εργολάβων

Πυρκαγιά στη Motor Oil (upd): Ελαφρά Τραυματισμένοι στα Άνω Άκρα Τρεις Εργαζόμενοι Εταιρείας Εργολάβων
energia.gr
Τρι, 17 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:57

(upd: 20:57) Τρεις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεόδωρους. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Motor Oil λίγο μετά τις 20:20, στην οποία διευκρινίζεται ότι πρόκειται για εργαζομένους συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα

 

 

 

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση της Motor Oil:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Νωρίτερα (20:10) είχε μεταδοθεί ότι ένας εργαζόμενος της Motor Oil μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια, αλλά όπως μετέδιδε η ΕΡΤ, ο εργαζόμενος ήτανσε καλή κατάσταση. Στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 απλά και 1 κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ταυτόχρονα ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ το Γ.Ν Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο

(18:57) Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους 'Αγιους Θεόδωρους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Επίσης, πριν από λίγο απεστάλη από το 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής με την οδηγία να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με αναφορές, πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης.

Στις εγκαταστάσεις της Motor Oil έχουν μεταβεί και δύο ασθενοφόρα, δίχως ωστόσο, να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, για λόγους ασφαλείας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Επίσης, σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.