Η PT Medco Energi Internasional βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Senoko Energy Pte., σύμφωνα με έγκυρες πηγές που έχουν γνώση του θέματος, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία ενέργειας με έδρα τη Σιγκαπούρη έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η συμφωνία αποκλειστικότητας για τις συνομιλίες σχετικά με το 70% του μεριδίου της Senoko θα λήξει στο τέλος του μήνα, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς η διαδικασία είναι ιδιωτική. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν είναι βέβαιο ότι ο παραγωγός ενέργειας Medco με έδρα την Τζακάρτα θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Η Senoko αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος της Medco δήλωσε ότι η εταιρεία συχνά διερευνά νέους πιθανούς στόχους, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι μεγαλομέτοχοι της Senoko εξέταζαν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα μερίδιά τους στη λιανική εταιρεία ηλεκτρισμού της Σιγκαπούρης σε μια αποτίμηση που φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg news τον Φεβρουάριο. Η αποτίμηση αυτή έχει έκτοτε μειωθεί σημαντικά λόγω της επιδείνωσης των προοπτικών, ανέφεραν οι άνθρωποι αυτοί.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Sembcorp Industries Ltd. αγόρασε το 30% της Senoko από την Engie Global Developments για ένα άγνωστο ποσό, σύμφωνα με μια κατάθεση στο χρηματιστήριο.

Η ιαπωνική Marubeni Corp. και η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie SA αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας που το 2008 αγόρασε τη Senoko από την Temasek Holdings Pte. της Σιγκαπούρης έναντι 3,65 δισ. δολαρίων S$ (2,84 δισ. δολάρια). Ο όμιλος περιλάμβανε επίσης την Kansai Electric Power Co., την Kyushu Electric Power Co. και την Japan Bank for International Cooperation, και ανέλαβε τότε καθαρό χρέος ύψους 323 εκατ. δολαρίων S$.

Η πώληση της Senoko το 2008 αποτελούσε μέρος του σχεδίου της Temasek να εκποιήσει όλες τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας που κατείχε εξ ολοκλήρου στη χώρα.